Traian Băsescu, cu gândul la Elena Udrea: Aş susţine o femeie la prezidenţiale

Traian Băsescu, cu gândul la Elena Udrea: Aş susţine o femeie la prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, 18 iunie, că femeile umanizează politica, fiind un câştig pentru domeniu, el adăugând că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României. Preşedintele a dat exemplul Elenei Udrea, despre care a spus că este “un pariu câştigat” precum şi “un politician la modă şi serios”. De altfel, şeful statului şi-a făcut un obicei din a lăuda-o pe deputata democrat-liberală. Băsescu a susţinut public candidatura acesteia la şefia PDL în primăvara acestui an.

“Femeile sunt un câştig în politică”, a spus preşedintele Traian Băsescu, la o dezbatere despre rolul femeilor. Potrivit preşedintelui, au atras mai mult presa femeile elegante, îngrijite, care arată bine şi care au şi pregătire.

“Cele care au avut o meserie, au avut o facultate făcută, au înţeles lumea, viaţa, au reuşit. Acum depinde fiecare unde fixează ştacheta (…). În orice caz, eu cred că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedintia României”, a declarat Băsescu.

Potrivit acestuia, deja apar femei care au o oarecare vechime în politică şi care sunt în primii 20 de oameni politici.

“Eu aş fi bucuros să susţin o femeie la Preşedinţie sau la funcţia de prim- ministru”, a mai spus preşedintele.

Respectându-şi obiceiul din ultima vreme, şeful statului a dat exemplu ascensiunea în viaţa publică a Elenei Udrea, un exemplu de politician pentru alte femei din politică.

“Elena Udrea sigur a fost un pariu câştigat, pentru că a fost şi urmat pe urmă de foarte mulţi politicieni şi partide”, a spus Băsescu. El a dat exemplu de femei care au cariere în politică: “Sulfina Barbu, un politician serios, Anca Boagiu – un politician serios, Elena Udrea – un politician la modă şi serios, toate având perspectivă să crească”.

Traian Băsescu a apreciat că “femeile umanizează politică pe de o parte”, iar pe de altă parte “sunt mult mai cinstite şi mai loiale decât bărbaţii în politică”.

Udrea ar putea candida

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea crede că liderul PSD Victor Ponta va candida la Preşedinţie, însă “guvernarea dezastruoasă a USL” îi va scădea din popularitate până la alegerile prezidenţiale. Elena Udrea crede că singurul candidat de la USL care ar putea avea şanse la Preşedinţie este liderul PSD Victor Ponta.

“Astăzi, candidatul de la USL care ar putea avea şanse la Preşedinţie este Victor Ponta, dar vorbim pentru astăzi. La cum sunt sondajele sau cum arată susţinerea populară a USL, această guvernare dezastruoasă îl va afecta şi pe primul-ministru, în mod cert, cu toate că este extrem de prezent la televiziuni. Cu siguranţă nu va mai avea aceleaşi şanse pe care le are dacă ar candida astăzi”, a spus Udrea.

Întrebată dacă va candida la Preşedinţie, Udrea a spus: “Numai dacă va candida Victor Ponta”.

 

Crin Antonescu ar câştiga alegerile prezidenţiale

Elena Udrea a divorțat de Dorin Cocoș