test

Victor Ponta, fără regrete: “Cel care a căutat conflictul a fost Traian Băsescu”

Victor Ponta, fără regrete: “Cel care a căutat conflictul a fost Traian Băsescu”

“Cel care a căutat conflictul, cel care a căutat conflictul a fost Traian Băsescu, cei care am greşit şi nu am înţeles, domnul Antonescu şi cu mine, noi suntem cei doi vinovaţi, că nu am înţeles că nu este suficient votul oamenilor. Noi trăiam într-o perioadă romantică în care credeam că democraţia înseamnă votul oamenilor”, a declarat premierul Victor Ponta, la un an de la referendum. Colegul său de partid şi de guvern, ministrul Dan Şova, a spus că 29 iulie este un prilej de comemorare. “Democraţia românească a fost îngenunchiată de o hotărâre judecătorească nedreaptă, neconstituţională şi nelegală”, a susţinut Şova.
În schimb, preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu pentru România Liberă, a spus că aducerea în România a teroristului Omar Hayssam în România ar putea fi un “catalizator” pentru o nouă suspendare, întrucât “sunt prea mulţi cei îngrijoraţi”. Şeful statului face referire la calitatea de membru al PSD al omului de afaceri sirian, condamnat la 20 de închisoare pentru implicare în răpirea a trei jurnalişti români în Irak în 2005.

Un an de la referendumul de demitere a şefului statului. Absenţa la vot l-a repus în funcţie pe preşedintele Traian Băsescu

Mişcarea Populară cere pedepsirea vinovaţilor pentru lovitura de stat din 29 iulie 2012