Mişcarea Populară cere pedepsirea vinovaţilor pentru lovitura de stat din 29 iulie 2012

Mişcarea Populară cere pedepsirea vinovaţilor pentru lovitura de stat din 29 iulie 2012

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, susţine că la un an de la referendumul de demitere a preşedintelui, premierul şi “ceilalţi autor ai loviturii de stat” nu au răspuns “moral, penal şi politic pentru puciul organizat”.

“La un an de la referendumul de demitere a preşedintelui României, Ponta şi ceilalţi autori ai loviturii de stat nu au răspuns moral, penal şi politic pentru puciul organizat şi pentru pierderile economice şi de imagine pe care România le-a suferit. România a pierdut 12 miliarde de euro care au ieşit din ţară în vara lui 2012”, spune preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

“Concedierile succesive şi privatizările ratate în ultimul an sunt de asemenea consecinţele evenimentelor de anul trecut care au alungat investitorii”, mai afirmă Preda.

Şi preşedintele Traian Băsescu declara, la începutul lunii iulie, că va trebui ca “cineva” să-şi asume responsabilitatea juridică pentru lovitura de stat din 2012, menţionând că ar fi corect ca “cineva” să plătească în faţa instanţei pentru deciziile politice şi legile date cu acea ocazie.

Victor Ponta, fără regrete: “Cel care a căutat conflictul a fost Traian Băsescu”

Un an de la referendumul de demitere a şefului statului. Absenţa la vot l-a repus în funcţie pe preşedintele Traian Băsescu