test

TOP 4 greseli pe care zugravii le fac in activitatea lor

TOP 4 greseli pe care zugravii le fac in activitatea lor

Zugrăvirea peretilor poate reprezenta un proces destul de complex care implica multa atentie si profesionalism din partea ta. Iti doresti ca proiectele pentru care lucrezi sa fie unele reusite astfel încat sa ai parte de recomandari din partea clientilor pentru care lucrezi si viitoare solicitari. Vrei sa prestezi o munca de calitate care sa te multumeasca atat pe tine cat si pe proprietarii caselor unde iti desfasori activitatea.

 

Ei bine, daca lucrurile nu decurg chiar asa cum ai visat, este foarte probabil ca anumite greseli pe care le faci, din cauza unei documentari insufieicente, sa atraga neplaceri si sa te impiedice in a te dezvolta in aceasta directie.

Iata asadar care sunt greselile pe care probabil nici nu stii ca le faci si din cauza carora nu reusesti sa obtii un rezultat final satisfacator

 

 

  • Folosesti materiale nepotrivite

 

 

Primul pas inainte de a incepe zugravirea propriu zisa este reprezentat de achizitionarea materialelor necesare. Ei bine, odata ce le alegi pe cele nepotrivite deja sansele de a desfasura o munca eficienta scad. Sunt o serie de aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare. Raporteaza-te la modul in care iti doresti sa lucrezi, la timpul pe care vrei sa-l dedici acestei lucrari si la efectul final pe care clientii tai isi doresc sa-l obtii. 

 

Printre prioritatile tale cu siguranta se afla usurarea si eficientizarea muncii, astfel incat dupa o zi intreaga sa nu fii extenuat si, in acelasi timp sa asiguri un timp bun de executie. Atunci trebuie sa alegi scule de zidarie care sa te ajute in acest sens. Cei de la Gletiere.ro iti pun la dispozite gletiere cu manere flexibile, usor de utilizat, care asigura o nivelare corespunzatoare a gletului, dar si trafaleti prin care vei obtine finisaje superioare si un timp redus de slefuire.

 

 

  • Vopsesti o suprafata murdara

Este foarte important sa te asiguri ca peretii sau tavanul este spalat si curatat inainte de a te apuca de vopsit. Este posibil ca acestia sa nu para ca ar avea nevoie de o curatare dar cu siguranta au. Vopseaua va arata mult mai bine odata ce este aplicata pe o suprafata curata, deoarece orice particula de praf poate interfera cu aceasta si inevitabil, te va impiedica din a obtine cele mai bune rezultate.

 

 

  • Alegi luciul gresit 

 

 

Daca urmeaza sa aplici o vopsea cu luciu, asigura-te ca o si alegi pe cea potrivita, deoarce in caz contrar, oricat de buna ar fi tehnica ta de aplicare, rezultatul nu va fi cel scontat. Iata ce ar trebui sa ai in vedere: când pictezi suprafete care nu sunt perfecte, nu alege vopsea cu un luciu ridicat, deoarece acesta nu va face decat sa accentueze problemele de la suprafata. Lumina care se reflecta in vopsea va evidenția fiecare defect. Asadar inainte de a incepe, asigura-te ca suprafata este pregatita cu grija si perfect neteda.

 

 

  • Rulezi intr-o singura directie

 

 

Pentru a evita semnele inestetice care se pot crea in momentul in care rulezi trafaletul pe suprafata tavanului sau a peretilor trebuie sa te asiguri ca pastrezi tot timpul o margine umeda. Lucreaza in sectiuni de aproximativ 80 cm. Treci rapid de la o sectiune la alta, pentru a te asigura ca vopseaua de-a lungul marginii nu se usuca inainte de a rula pe sectiunea alaturata. Roteste din nou fiecare sectiune in unghi drept fata de prima directie a trafaletului pe masura ce inaintezi.

 

In concluzie, daca iti doresti ca proiectele tale sa fie unele reusite, sa lucrezi in mod eficient, sa-ti scurtezi pe cat se poate timpul de executie si sa ai rezultatul scontat, atunci trebuie sa mizezi pe scule de calitate, profesionale, sa pregatesti peretii in mod corespunzator, sa alegi vopseaua potrivita si sa acorzi atentie tehncii pe care o folosesti. 

 

Sursa foto: unsplah.com