Thailanda este tot mai aproape de legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

Thailanda este tot mai aproape de legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

Legiuitorii din Thailanda au aprobat miercuri în primă lectură patru proiecte de lege diferite privind uniunile între persoane de același sex, apropiindu-se tot mai mult de a deveni al doilea teritoriu din Asia care legalizează căsătoriile cu persoane de același gen.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transgender (LGBT), adăugând la imaginea sa de toleranță și atracție turistică liberală pentru turiștii străini.

Însă activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze încă nu reflectă atitudinile sociale și încă discriminează persoanele LGBT și cuplurile de același sex.

Cele patru proiecte aprobate miercuri caută fiecare să ofere partenerilor de același sex aproape toate drepturile legale precum beneficiază cuplurile heterosexuale.

Guvernul a susținut săptămâna trecută că va creea o lege de parteneriat civil între persoanele de același sex. Un alt proiect privind parteneriatul civil al Partidului Democrat a fost de asemenea aprobat.

Un proiect mai liberal privind egalitatea în căsătorie din partea partidului de opoziție Mișcarea Înainte a trecut, în ciuda eforturilor făcute de liderii partidelor de la guvernare să îl respingă. Proiectul prevede înlocuirea termenilor de gen din legislația existentă și să facă căsătoria aplicabilă la toate persoanele.

citeste mai mult