Schimbări fundamentale în noul an școlar. Fiecare profesor decide cum evaluează elevul
Noul an școlar 2022- 2023 începe cu noi reguli în ceea ce privește notarea elevilor. Nu vor mai fi obligați să dea teze în timpul anului.
La fiecare disciplină, elevii vor primi cel puțin 3 note.În locul semestrelor, vor exista 5 module de învățare, despărțite de vacanțe, prima fiind între 22 și 30 octombrie, conform Europa FM.ro.
Profesorii trebuie să acorde note în funcție de numărul de ore alocat săptămânal unei discipline, a explicat la Digi 24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
„Există obligativitatea de a avea un număr minim de note N plus 3 unde N este numărul de ore alocat săptămânal. Dacă ai trei ore de matematică, va trebui să ai minim șase note pe parcursul anului. Asta presupune o evaluare ritmică dacă ai 5 module de învățare a se citi 5 perioade de cursuri, orice profesor va știi să-și repartizezi această evaluare în așa fel încât să se facă în mod natural”, a spus ministrul.
Tezele care se dădeau la finalul semestrului nu mai sunt obligatorii, dar acest lucru nu înseamnă că elevii nu vor mai da teză, la final de an.
Fiecare profesor va decide modul în care îi evaluează pe elevi. Cum semestrele se desființează, media la o disciplină e calculată la final de an, iar media anuală generală se va calcula ca medie aritmetică a mediilor de la toate disciplinele, inclusiv media la purtare.