Primăria Sectorului 3 vrea să concesioneze aqua parcul din Parcul Pantelimon, în care a investit 30 milioane de euro, pe 35 de ani

Primăria Sectorului 3 vrea să concesioneze aqua parcul din Parcul Pantelimon, în care a investit 30 milioane de euro, pe 35 de ani

Primăria Sectorului 3 vrea să concesioneze aqua parcul din Parcul Pantelimon pe 35 de ani, cu posibilitatea de prelungire de 1 an, potrivit unui proiect de hotărâre aflat joi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 3. Delegarea ar urma să se facă prin licitație, iar cine va câștiga va administra și exploata complexul acvatic.

Consilierii nu au aprobat proiectul, la propunerea PNL fiind luată decizia de discutare a proiectului într-o altă ședință, după clarificarea mai multor lucruri.

Consilierii locali au aprobat însă o nouă majorare de preț pentru modernizarea Parcului Pantelimon și a complexului acvatic, de la 142 milioane lei la 162 milioane lei. În 2018, când s-a început proiectul, prețul era de 112 milioane lei.

Cum vrea Primăria Sectorului 3 să concesioneze parcul

Complexul acvatic nu este funcțional acum, pentru operaționalizare cel care va câștiga licitația trebuie să facă mai multe investiții. În primul an investițiile vor fi de 1,5 milioane de euro, în anii 2 și 3 – 1,3 milioane de euro, apoi până la finalul concesiunii, diferența până la circa 7 milioane de euro.

citește mai mult