test

Aspiratorul fără sac: 4 sfaturi pentru întreținere

Aspiratorul fără sac: 4 sfaturi pentru întreținere

Fiecare își dorește să aibă o casă mereu curată și fără praf. Pentru asta este nevoie de un aspirator de calitate, cu care să strângi murdăria din toate încăperile locuinței. Iar întreținerea corespunzătoare a dispozitivului este esențială pentru ca acesta să funcționeze la capacitate maximă. Dacă ai ales un aspirator fără sac, iată câteva sfaturi pentru o utilizare optimă și de lungă durată:

Aspiratorul fără sac se curăță periodic

Un aspirator Miele fără sac te scapă de particulele de praf care ar fi fost eliberate în aer ori de câte ori ar fi trebuit să-l scuturi. Recipientul din plastic transparent în care se va strânge mizeria este mult mai simplu de urmărit. E foarte ușor să vezi când trebuie curățat, iar primul sfat este să elimini murdăria când constați că s-a umplut mai bine de jumătate. Nu va fi necesar să-l golești după fiecare utilizare, ci doar atunci când este trece de 50% din capacitate. Motivul este unul simplu, cu cât se umple mai mult, cu atât există riscul ca puterea de aspirare să fie mai mică.  

Spală recipientul de stocare sub jet de apă 

După ce ai golit recipientul de plastic, spală-l sub un jet de apă călduță. Folosește un burete sau o lavetă pentru a-l curăța inclusiv în colțuri. Atenție! Nu-l pune niciodată la loc ud sau cu picături de apă la interior sau la exterior. Lasă-l să se usuce complet sau tamponează cu prosoape de hârtie. Îți recomandăm să consulți manualul de utilizare și să respecți toate instrucțiunile furnizate de producător. Deși modalitatea de întreținere este asemănătoare în cazul aspiratoarelor fără sac, e important să respecți recomandările pentru o funcționare optimă. 

Verifică filtrele, periile și furtunul

Deși nu are sac, aspiratorul vine cu un filtru încorporat. Rolul acestuia este de a aduna particulele de praf, firele de păr și acarienii de pe podele sau alte suprafețe. Filtrele captează și rețin murdăria, însă e nevoie să le schimbi sau să le cureți periodic. Verifică manualul de utilizare și vezi ce tip de filtre are la interiorul aparatul. Dacă sunt de unică folosință, le vei înlocui cu unele noi. Altfel, spală-le, usucă-le și refolosește-le conform indicațiilor producătorului. 

De asemenea, din procesul de întreținere face parte și verificarea periilor și a furtunului aspiratorului. Curăță părul și scamele care se strâng pe perie, mai ales atunci când aspiri covoare sau mochete. O dată la câteva luni spală și furtunul, căci în timp praful depus pe interiorul acestuia va fi eliminat în aerul din casă. 

Ce faci dacă aspiratorul nu mai trage corespunzător?

Există situații în care aspiratorul se poate bloca. Atunci când constați că nu mai aspiră corespunzător și se încălzește mai mult ca de obicei, cel mai probabil s-a înfundat fie cu murdărie strânsă de-a lungul timpului, fie cu vreun obiect mai mare tras din greșeală de pe podea. Tot ce trebuie să faci este să desfaci aspiratorul tău fără sac și să verifici fiecare componentă, filtrul, interiorul furtunului și recipientul de colectare. 

Aspiratorul fără sac de scapă rapid de problema prafului, a părului în cazul în care ai animale de companie, și în general a mizeriei care se strânge pe podea. Iar cu ajutorul unei perii speciale vei putea curăța și canapeaua din living și salteaua paturilor din dormitoare. Ca dispozitivul să funcționeze în condiții optime este important să-l întreții periodic. Astfel, te vei bucura mereu de o casă curată, de podele strălucitoare și de covoare fără praf și acarieni.