test

Partidul Mişcarea Populară recrutează parlamentari

Partidul Mişcarea Populară recrutează parlamentari

Partidul Mişcarea Populară (PMP) racolează parlamentari din alte partide. Recenta înfiinţată formaţiune politică în spatele căreia se află preşedintele Traian Băsescu are în vedere primirea în rândurile sale a mai multor deputaţi şi senatori. Anunţul a fost făcut, luni, 5 august, de preşedintele interminar al PMP, Eugen Tomac, el însuşi deputat de Diaspora ales pe listele Partidului Democrat-Liberal.
Şeful interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat luni că, din toamnă, mai mulţi parlamentari se vor alătura formaţiunii susţinute de preşedintele Traian Băsescu.
“Nu am plecat de la principiul să ne creăm întâi un grup parlamentar, apoi să ne facem şi un partid. Nu vă ascund că se vor alătura parlamentari la PMP, însă obiectivul principal este să constituim filiale în toată ţara şi până la înregistrarea partidului să avem aceste filiale funcţionale. În măsura în care vom avea mai mulţi parlamentari vom lua în calcul şi alte forme de organizare, dar nu acesta este obiectivul, ci să punem pe picioare partidul cât mai repede”, a precizat Eugen Tomac.
La rândul său, liderul fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a afirmat că dacă exista probleme de integritate, cei care vor să vină în PMP vor fi refuzaţi.
“Cu părere de rău pentru aceşti oameni, va trebui să-i refuzăm. Dacă nu sunt probleme de integritate, oricine din clasa politică e binevenit. trebuie să strângem rândurile pe dreapta, nu să ne fragmentăm”, a declarat, la rândul său, preşedintele Fundaţiei MIşcarea Populară, Marian Preda.

PMP, lansat la sfârşitul lunii trecute

Lansarea Partidului Mişcarea Populară a fost anunţată în data de 23 iulie într-o conferinţă de presă în cadrul căreia deputatul Eugen Tomac, care demisionase cu câteva zile înainte din PDL, a asigurat că noua formaţiune de dreapta rămâne partenera preşedintelui Traian Băsescu şi va reprezenta
“O alternativă credibilă la USL pentru toţi cetăţenii cinstiţi”. În cadrul evenimentului au fost prezentanţi şi membrii fondatori ai noului partid, reprezentaţii Comitetului de Iniţiativă Naţională, între care foştii miniştri PDL Teodor Baconschi şi Cristian Petrescu, sau fostul democrat-liberal “reformist”, Adrian Papahagi. Între timp, în Mişcarea Populară s-au înscris mai mulţi oameni politici, în special din PDL.

Cum s-a născut Mişcarea Populară

Reamintim că pe 23 martie, după ce PDL l-a reales în fruntea partidului pe Vasile Blaga, preşedintele Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj video în care şi-a luat “adio” de la PDL, anunţând că se desparte definitiv şi irevocabil de partidul său de suflet, urmând să construiască o altă formaţiune de dreapta. După două zile, consilierii lui, în frunte cu Cristian Diaconescu, au anunţat iniţierea fundaţiei Mişcarea Populară, înregistrată la OSIM pe numele Ioanei Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui.
Reprezentanţii fundaţiei au anunţat ulterior că urmează să lanseze în scurtă vreme şi un partid politic.

“Buldogul”, ultimatum pentru Udrea

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a dat transmis luni, 5 august, un avertisment Elenei Udrea cu privire la statutul acesteia de membru al formaţiunii, după ce deputata a părut să cocheteze Partidul Mişcarea Populară.
“Nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia altui partid. Vom clarifica lucrurile destul de repede. Vom avea un Colegiu Director la Baia Mare. Cine este în PDL va trebui să muncească pentru acest partid.
Toate la timpul lor. Ipocrizia nu poate fi dusă la maximum. Ca să fie foarte clar, toţi colegii vor trebui să aibă o atitudine tranşantă, ce doresc în viaţă: în PDL urmărind obiectivele partidului, sau în PDL încercând să coaguleze oameni spre alte zone ca partidul să nu-şi poată atinge obiectivele”, a declarat Vasile Blaga.
Răspunsul Elenei Udrea nu a întârziat să apară. “Cred că sunt unii în conducere astăzi, de regulă cei care nu sunt în stare să obţină voturi, care încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL dând vina pe alţii pentru ce se întâmplă cu partidul. Văd că îi preocupă mai mult Elena Udrea decât să critice Guvernul Ponta”, a replicat Udrea.
Ea a solicitat să i se dea un singur exemplu de acţiune a sa împotriva PDL. “Chiar mai mult, sunt unul dintre cei mai activi şi mai prezenţi critici la adresa USL. A, de acord că poate ceea susţin eu, parteneriatul PDL cu Traian Băsescu şi unitatea dreptei, este în contradicţie cu ceea ce face şi gândeşte conducerea actuală a partidului. Dar aceasta nu înseamnă că ei au dreptate, pentru că la fel ca mine gândesc electoratul de centru dreapta şi marea majoritate a membrilor de partid” a explicat Udrea.
Elena Udrea a fost criticată în repetate rânduri şi de vicepreşedintele PDL Cezar Preda, care i-a cerut deputatei să renunţe la duplicitate, explicând că poziţionarea ei vine “dintr-o frustrare a pierderii alegerilor interne” în favoarea lui Blaga.
Criticile la adresa Elenei Udrea au venit după ce aceasta a dezvăluit în premieră informaţia privind lansarea PMP, în cadrul unui interviu cu o zi înainte de evenimentul din 23 iulie, ea precizând inclusiv că preşedintele intermar al noului partid va fi, până la congres, deputatul Eugen Tomac.