Nu iți sabota afacerea! 4 greșeli pe care le faci în promovarea serviciilor sau produselor tale

Nu iți sabota afacerea! 4 greșeli pe care le faci în promovarea serviciilor sau produselor tale

Promovarea reprezintă un obiectiv important în afacerea ta! Ea te ajută să câștigi noi clienți și să-i păstrezi pe cei actuali. De asemenea, printr-un marketing corect poți garanta succes financiar. Cu toate acestea, greșelile de promovare pot avea repercusiuni atât în zona financiară, cât și în cea a relațiilor publice. În special dacă te ocupi singur de această muncă, există o mai mare posibilitate să nu-ți dai seama atunci când greșești. Primul pas este să fii conștient de ele.

Iată 4 greșeli frecvente de promovare pe care le poți repara cu o planificare mai bună!

 

  • Nu utilizezi propunerea unică de vânzare eficientă

Propunerea unică de vânzare este o frază scurtă, care arată cu ce te diferențiezi de concurență. Adică, exprimă cum adresează beneficiile produsului tău, în mod direct, nevoile consumatorilor, într-un mod diferit de cel al competiției. Rezolvi o problemă pe care nimeni altcineva nu o mai rezolvă? Poate ai un preț mai mic pentru un produs calitativ sau poate oferi garanție pe viață. Indiferent care este trăsătura ta definitorie, trebuie să ai grijă s-o scoți în evidență. Atunci când nu o folosești în activitățile tale de promovare, potențialii clienți te vor ocoli.

 

  • Nu te ocupi de clienții recurenți

O greșeală frecventă, în special la businessurile care sunt la început de drum, este faptul că se concentrează doar să atragă noi clienți. Da, este important să ridici gradul de conștientizare al brandului tău, dar nu ar trebui să neglijezi clienții recurenți. Ei sunt mult mai profitabili pentru afacerea ta, deoarece ești mult mai sigur că se vor întoarce la tine din moment ce l-au testat deja. Trebuie doar să le reamintești. Nu-ți irosi toate resursele ca să găsești noi clienți.

 

  • Nu ți-ai poziționat corect brandul 

Poziționarea strategică este crucială, atunci când dorești să creezi un plan de promovare eficient. Cu ajutorul ei, poți crea o bază pentru produsul tău, de la care vei porni mereu, chiar și atunci când lansezi noi creații. Încearcă să te axezi pe grupul țintă potrivit profilului tău. Deci, o greșeală făcută de firme este să creeze un produs total diferit de brandul lor, ceea ce necesită o planificare de la zero a marketingului. Acest lucru vine cu cheltuieli în plus. Printr-o poziționare strategică și comună tuturor produselor tale, și se crează o nișă specifică industriei tale, ceea îți va asigura clienți loiali.

 

  • Nu acorzi destulă importanță cercetării de piață

Studiul concurenței economisește timp și bani, oferindu-ți predicții în ceea ce privește modul cum ar reacționa o eventuală campanie de marketing. Astfel, îți vei da seama cum vor răspunde potențialii clienți la ideile tale și te va ajuta să eviți cheltuieli inutile. Mai mult decât atât, este important să experimentezi cu diferite oferte și prețuri, ca să descoperi ce este cel mai potrivit pentru afacerea ta. Cercetând propriile greșeli și, în același timp, luând în considerare și activitatea competiției, vei găsi drumul către succes.

În concluzie, este foarte ușor să dai greș cu business-ul tău, dacă nu ești atent la modul prin care îl promovezi. Marketing-ul eficient, împreună cu un produs calitativ, este cheia spre profit. 

 

Sursa foto: Shutterstock.com