Monolitul metalic care a aparut in Utah a aparut in Piatra-Neamt, la cetatea dacica Petrodava

Monolitul metalic care a aparut in Utah a aparut in Piatra-Neamt, la cetatea dacica Petrodava

Misterul care invaluie monolitul metalic descoperit in desertul Utah din Statele Unite de o echipa de biologi americani nu pare sa fie descifrat foarte curand dupa ce un monolit asemanator si-a facut aparitia la Bâtca Doamnei, Piatra Neamţ, în apropiere de cetatea dacică Petrodava. Si de aici a dispărut la fel ca cel aparut în mod misterios în deşertul Utah din SUA.

La 18 noiembrie, într-un deşert din Utah a apărut un misterios monolit din metal. La 27 noiembrie, o altă structură asemănătoare a fost fotografiată în Neamţ.

Misterul care invaluie monolitul metalic descoperit in desertul Utah din Statele Unite de o echipa de biologi americani nu pare sa fie descifrat foarte curand dupa ce un monolit asemanator si-a facut aparitie la Bâtca Doamnei, Piatra Neamţ, în apropiere de cetatea dacică Petrodava. Si de aici a dispărut la fel ca cel aparut în mod misterios în deşertul Utah din SUA.

 

Daily Mail a scris: „Acum un misterios monolit în stilul Arthur C. Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah. Deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?”.

Ambele construcţii au fost amplasate fără autorizaţie în zone protejate. Nu se ştie de unde provin şi cine le-a amplasat acolo,

Utah, SUA

Angajații unei regii de stat din SUA au descoperit un misterios monolit metalic într-o zonă izolată din Utah, în timp ce numărau exemplarele de capră sălbatică. Structura, cu o înălțime estimată la aproximativ 3 metri, părea să fie ”plantată” în pământ. Monolitul este realizat dintr-un fel de metal, strălucirea lui contrastând puternic cu enormele roci roșii care îl înconjurau.

Pilotul elicopterului, Bret Hutchings, a declarat pentru canalul de știri local KSLTV: „A fost cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit acolo în toți anii mei de zbor”.

“Unul dintre biologi este cel care l-a văzut când s-a întâmplat să zburăm direct peste partea de sus a acestuia”, a spus Hutchings.

„Îmi spunea „wow, wow,wow, întoarce-te, întoarce-te! Există un lucru acolo, trebuie să ne uităm la el”.

Hutchings a spus că obiectul arată a fi creat de om și părea să fi fost ferm plantat în pământ, nu căzut din cer.

„Presupun că este un artist new wave sau ceva sau, știi, cineva care a fost un mare fan al filmului ”2001: O odisee spațială”, a mai spus Hutchings.

Monolitul și decorul său semănau cu o faimoasă scenă din filmul lui Stanley Kubrick din 1968, în care un grup de maimuțe întâlnește o placă gigantică.

Caprele sălbatice trăiesc în unele dintre cele mai accidentate și îndepărtate zone din Utah și supraviețuiesc în condiții climatice ostile.

Temându-se că exploratorii amatori ar putea rămâne blocați în pustietate în timp ce caută monolitul, echipajul de zbor nu a dezvăluit locația exactă a acestuia.

Unii observatori au comparat monolitul cu sculpturile în scânduri ale artistului John McCracken, care a trăit în New Mexico și New York până la moartea sa în 2011. Galeristul lui McCracken, David Zwirner, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Iar artistul Liam Sharp a rezumat fascinația oamenilor cu privire la descoperirea acestui monolit în doar câteva cuvinte: „Îmi imaginez că este o piesă de artă, dar dacă nu este…”.

Petrodava, Neamt

Un monolit misterios metalic a fost descoperit în urmă cu câteva zile pe platoul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț. Structura are o înălțime de aproximativ 3-4 metri și este confecționată dintr-un metal lucios, iar pe toată suprafața ei sunt spirale. Monolitul din Piatra Neamț are secțiune triunghiulară și are o față orientată spre Muntele Ceahlău.

Construcția, care a disparut misterios, se afla la câteva sute de metri de cunoscutul sit arheologic al cetății dacice Petrodava.