test

5 trăsături de caracter ale unui parior responsabil

5 trăsături de caracter ale unui parior responsabil

Parierea pe evenimente sportive online poate veni la pachet cu o sumă de emoții, pe care mulți dintre pariorii români o gestionează într-un mod necorespunzător. Schimbările bruște de scor (tensionate mai ales la pariuri live), presiunea minutelor de prelungiri, trecerea bruscă de la agonie la extaz – toate aceste posibile cauze ale unui eveniment sportiv tensionat îi pot face pe mulți să își piardă cumpătul. Însă puțini jucători reușesc să aibă un stil de pariere cumpătat, determinat de o serie proprie de trăsături de caracter importante:

Calmul 

Iată o primă trăsătură de caracter vitală în procesul de pariere. Cei care sunt calmi, atunci când analizează evenimentele sportive, în etapa de realizare a unui nou bilet, reușesc să mizeze evenimente cu șanse reale de reușită. De asemenea, în cazul pariurilor live, calmul îl poate determina pe jucător să amâne aceste decizii, dictate de entuziasm sau panică. Să fii calm atunci când joci poate fi și în antiteză cu stilul de joc de manieră compulsivă, ce poate reprezenta o primă etapă a unei dependențe mult mai problematice. 

Acceptarea 

Acceptarea ar putea fi numită chiar o “virtute”, salvându-i, de altfel, pe pariori de probleme ce pot căpăta o amploare și mai mare. Se activează atunci când rezultatele de pe un bilet la pariuri sportive nu “au ieșit”, blocând astfel dorința jucătorului de a încerca să parieze la recuperare. Acceptarea unui rezultat nefast reprezintă o dovadă de maturitate și o caracteristică de bază a unui stil de pariere responsabil. În lipsa acceptării, lucrurile pot căpăta ușor un efect al bulgărelui de zăpadă, deoarece, o pierdere suferită (și încercarea ulterioară de a o recupera), poate atrage după sine pierderi și mai mari. 

Expertiza

Cei care pariază responsabil la pariuri live sau pariuri pre-meci, cunosc în detaliu evenimentele sportive pe care doresc să mizeze, de la randamentele echipelor și până la valoarea cotelor afișate în ofertă (vezi mai multe despre cotele din oferta Superbet). Așadar, un parior cu expertiză nu pariază niciodată furat de numele unei echipe, sau de faptul că a avut o serie de victorii consecutive, în ultimele etape. Mai mult decât atât, experitza îi face pe unii pariori să nu asculte sfaturile așa-numiților “tipsteri”, nici să pună mize reale de bani pe evenimente din sporturi pe care nu le stăpânesc. 

Echitabilitatea

Un parior cu un stil de joc echitabil nu se lăcomește, chiar și atunci când a prins câteva bilete (sau evenimente sportive live) favorabile. Pentru el, sumele de bani câștigate reprezintă o sumă de bani binevenită, obținută într-un mod rapid, așadar, un bonus la venitul lunar cât se poate de corect. Chiar dacă fondurile sale sunt acum mai mari, putând să joace din nou, balanța de pierderi:câștiguri i se pare firească, cunoscând bine faptul că niciun eveniment din trecut nu poate determina rezultatele din viitor la pariuri. Așadar, un joc echitabil la pariuri se construiește pe respectul pentru caracterul imprevizibil al acestora. 

Cumpătarea 

Un parior cumpătat își prioritizează nevoile și acțiunile zilnice, determinate de acestea. Astfel, putem observa că pentru un astfel de jucător, pasiunea pentru a paria pe evenimente sportive rămâne undeva la coada unei liste lungi, ce începe cu: nevoile celor dragi, responsabilitățile de la birou, relațiile cu cei din grupul său social, grija pentru viitorul său etc. În cazul pariurilor sportive, cumpătarea se construiește pe construirea unui money management bine pus la punct, chiar de la începutul unei luni, astfel încât calitatea stilului de viață al jucătorului să nu aibă de suferit de pe urma activității de pariere. 

 

Câte din aceste trăsături crezi că se pot găsi în stilul tău de pariere?