Gigi Becali s-a înscris la Facultatea de Teologie. A ales specializarea Teologie Pastorală

Gigi Becali s-a înscris la Facultatea de Teologie. A ales specializarea Teologie Pastorală

Deşi se află în închisoare, fiind condamnat în dosarul terenurilor cumpărate de la Armată, Gigi Becali este dornic de studiu. Fostul deputat s-a înscris la Facultatea de Teologie şi solicită conducerii penitenciarului Jilava să fie eliberat pentru a susţine examenul de admitere.

Gigi Becali s-a înscris joi, 18 iulie, la Facultatea de Teologie. Becali a optat pentru Programul de studii universitare de licenţă- Teologie Pastorală. Pentru a putea fi student la Teologie, latifundiarul din Pipera trebuie să treacă de mai multe probe – printre care cea de muzică şi cea de desen.
Gigi Becali este cunoscut ca fiind un om religios, practicant al ritualurilor creştin-ortodoxe, dar şi pentru donaţiile generoase pe care le-a făcut de-a lungul timpului bisericilor.
Becali s-a mai înscris în trecut la Facultatea de Drept, dar nu a apucat încă să o termine. Dacă va fi admis la Teologie, Gigi Becali ar putea să ceară o reducere a pedepsei cu închisoarea.

GIGI BECALI - JUDECATORIA SECTORULUI 1Vrea sa termine Facultatea de Drept în închisoare

Absolvent al liceului “Iuliu Maniu” din Capitală, latifundiarul s-a înscris în 2005 la cursurile de zi ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Ecologice. Acesta a abandonat studiile universitare în anul 2007, motivând că obligaţiile politice, sportive şi de afaceri îi ocupă prea mult timp, astfel că
nu îi este cu putinţă să se dedice îndatoririlor de student.
Gigi Becali vrea să termine în închisoare cursurile Facultătii de Drept. Patronul Stelei le-a cerut avocaţilor să facă demersurile necesare pentru ca el să îşi poată da examenele şi să îşi finalizeze studiile universitare.
“Am avut o discuţie cu profesorul Mircea Dutu de la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Ecologice, unde domnul Becali a făcut primii doi ani, pentru ca el să-şi continue studiile. Poate să studieze de la distanţă. Se poate prezenta la examene, în măsura în care i se va permite să părăsească
penitenciarul, dar poate susţine examen şi în cadrul penitenciarului. Aceste studii ajută la o eventuala cerere de reducere a pedepsei, fac dovada unei bune conduite în interiorul penitenciarului”, a declarat Bogdan Bărbuceanu, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali.

Încarcerat din luna mai

Gigi Becali a primit în acest an lovitură după lovitură. Latifundiarul se află în acest moment în închisoare, după ce a primit mai multe condamnări. Dacă în luna februarie, Becali a primit o pedeapsă cu 3 ani cu suspendare în dosarul sechestrării hotţilor care îş furaseră maşina, în luna mai acesta a fost
condamnat la 3 ani cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Armata. O lună mai târziu, omul de afaceri a fost condamnat la încă 3 ani cu executare în Dosarul “Valiza”, în care a fost găsit vinovat pentru dare de mită şi fals în înscrisuri.