Cel mai agresiv animal de pe planetă. Deși nu are dimensiuni impresionante, nu se teme de nimic

Cel mai agresiv animal de pe planetă. Deși nu are dimensiuni impresionante, nu se teme de nimic

Cel mai agresiv animal din lume nu este o fiară uriașă cu dinți mari și fioroși. Și totuși, în comparație cu el, leul, crocodilul și rechinul par creaturi destul de pașnice. De altfel, acest mamifer, nu cu mult mai mare decât o pisică, pare chiar drăguț. Dar de fapt, este un prădător care nu se teme de nimic. Numele lui: bursucul (viezurele) melivor, Mellivora capensis, după denumirea științifică.

Ca înfățișare, este undeva între bursuc și dihor. Aparține, de altfel, aceleiași familii ca și acesta din urmă. Trăiește în India și Africa, cântărește în medie doar 12 kg, are 75 de centimetri lungime și aproximativ 30 de centimetri înălțime. Dar acest luptător de categorie pană este un prădător formidabil, care nu ezită să atace animale mai mari. Cu toate acestea, mierea este hrana sa favorită, de unde și denumirea.

Nu are nimic terifiant, la prima vedere. Dar pe internet, circulă numeroase videoclipuri care arată agresivitatea lui. Îndrăznețul animal nu atacă doar stupii de albine, ci și alte creaturi, cum ar fi termitele, șopârlele și scorpionii. Dar, mai presus de toate, își provoacă adversarii mult mai impresionanți ca dimensiuni decât el însuși: antilope sălbatice, de exemplu, sau chiar lei sau gheparzi. Pe scurt, bursucul melivor nu se teme de nimic.

Nu mai puțin de 60 de specii de animale din deșertul african Kalahari fac parte din dieta sa. Nu se dă în lături să mănânce nici șerpi mari sau chiar vipere.

citeste mai mult