3 solutii pentru pastrarea curateniei in automobil in timpul iernii

3 solutii pentru pastrarea curateniei in automobil in timpul iernii

Automobilele reprezinta o valoare insemnata pentru multi dintre romani si, din acest motiv, majoritatea incearca sa le pastreze intr-o stare estetica si de functionare cat mai aproape de perfectiune. Dovada in acest sens sunt cozile mari de la spalatorii. Operatiunea de a pastra impecabil masina personala este una destul de dificila, in special pe durata sezonului rece, atunci cand drumurile sunt acoperite foarte des de mazga, zapada topita sau noroi, ce pot distruge in doar cateva minute munca de cateva ore.

Pentru persoanele care doresc ca interiorul si exteriorul masinilor sa reziste cat mai mult in fata conditiilor de mediu, exista niste solutii usor de aplicat, care impreuna scutesc vizitele dese la spalatorie, lucru esential atat pentru economisirea de timp pretios, cat si pentru micsorarea cheltuielilor, avand in vedere ca in ultima vreme acest tip de activitate s-a scumpit destul de mult. Solutiile incorporeaza descoperiri moderne in domeniul nanotehnologiei, dar si echipamente clasice, care si-au dovedit valoarea de-a lungul timpului si care au devenit din ce in ce mai apreciate.

Iata care sunt cele 3 solutii pentru pastrarea curateniei in automobil, pe durata sezonului rece!

Portbagajul este un spatiu care are mult de suferit in timpul iernii, pentru ca multe dintre obiectele transportate intra in contact cu mizeria de afara. Curatarea sa este, de regula, dificila, deoarece majoritatea constructorilor din domeniul auto folosesc un tip de panza care se murdareste usor si care se curata greu. Solutia este utilizarea unor tavite din cauciuc pentru portbagaj, construite special pentru modele specifice, ce se potrivesc perfect si care pot fi curatate printr-o spalare sau cu ajutorul unui burete umed. Daca vrei un portbagaj impecabil, intra pe site-ul AutoGedal.ro si descopera gama variata de tavite pentru portbagaj la preturi accesibile;

Zonele metalice de la exteriorul automobilului au de suferit in timpul iernii, atat din cauza mizeriei de pe drum, cat si a sarii sau a altor substante imprastiate pe drumuri pentru dezghetarea zapezii si a ghetii. Efectul dauneaza esteticului si structurii chimice a vopselei care isi pierde din stralucire. O solutie usor de pus in practica este utilizarea unor substante pe baza de ceara care ofera o suprafata lucioasa si de care murdaria se prinde foarte greu. Un astfel de tratament pastreaza masina curata un timp mai indelungat si, in acelasi timp, protejeaza stratul de vopsea;

Suprafetele vitrate (parbriz, luneta, geamuri laterale) se pot acoperi in doar cateva minute cu un strat gros de mizerie, ce ingreuneaza vizibilitatea si afecteaza imaginea estetica a automobilului. Pentru a nu se ajunge in aceasta situatie este indicata folosirea unor substante speciale, ce au in compozitie nanoparticule, care creeaza o suprafata hidrofoba, ce indeparteaza in mod natural mizeria de pe geamuri. Solutia se aplica prin pulverizare, tratamentul rezistand cu succes mult timp dupa aplicare in fata intemperiilor vremii.

In concluzie, pastrarea curata a masinii personale la interior si la exterior este posibila si pe durata sezonului rece punandu-se in practica unele solutii inteligente, care micsoreaza in mod semnificativ necesitatea realizarii unor vizite costisitoare la spalatoriile auto. 

Surse foto:

shutterstock.com