test

5 idei de cadouri pentru băieți de 5 ani

5 idei de cadouri pentru băieți de 5 ani

Se apropie ziua nepotului tău sau ziua de naștere a copilului prietenilor tăi și nu știi exact ce dar să îi cumperi? Nu toți adulții știu ce să îi ofere unui copil care împlinește vârsta de 5 ani. Totodată, există și posibilitatea ca nici el și nici părinții lui să nu știe ce vrea, de aceea este important să alegi haine pe măsura lui sau jucării care se află în grupa lui de vârstă, care să îl surprindă cu adevărat.

 

Iată 5 idei de cadouri pentru băieți cu vârsta peste 5 ani:

 

 

  • Haine

 

Cea mai sigură opțiune de cadou sunt hainele, deoarece părinții îți pot spune exact care sunt culorile lui preferate și ce mărime are. De aici, totul rămâne la latitudinea ta. Dacă are un personaj de desene animate preferat, îi poți cumpăra un tricou, o pereche de pijamale sau un ghiozdan, în cazul în care mama și tatăl lui decid să îl de-a la școală din toamnă.

 

  • Mașină cu telecomandă

 

O altă alegere potrivită de cadou pentru un băiat care face 5 ani este o mașină cu telecomandă. Dacă este dornic de distracție neîntreruptă, această jucărie îi va aduce, cu siguranță, un zâmbet pe buze. Un astfel de dar este benefic pentru el, fiindcă își dezvoltă creativitatea și imaginația, creând diferite scenarii și povești. Totodată, își va dezvolta abilitățile de coordonare prin dirijarea acesteia. Poți să alegi o mașină cu telecomandă de la Hippoland, care poate fi folosită pe orice suprafață, atât afară, cât și înăuntru. 

 

 

  • Lego

 

 

Dacă vrei să își aducă aminte de ziua lui de naștere pentru tot restul vieții, achiziționează-i un set de Lego. Fiecare etapă de dezvoltare a copilului este importantă. În momentul în care alegem jocuri educative, potrivite vârstei și etapei de dezvoltare în care se află, contribuim în mod activ la procesul de învățare al lor. La vârsta de 5 ani, joaca devine mai serioasă, pentru că încep să nu mai aibă nevoie de sprijinul părinților sau celor din jur pentru a se descurca. Achiziționarea unui joc de lego mai complex este fundamentală pentru alimentarea curiozității acestuia.

 

 

  • Puzzle-uri

 

 

Puzzle-urile sunt un cadou foarte benefic pentru orice copil, deoarece îmbunătățesc abilitățile cognitive, dezvoltă motricitatea fină, ajută la coordonarea mână-ochi, dezvoltă capacitatea de rezolvare a problemelor, abilitățile emoționale și abilitățile sociale. De la vârsta de 2 ani până la vârsta de 4 ani, copii folosesc puzzle-uri cu piese puține și mari. De acum încolo, piesele rămân relativ mari, pentru a-i permite copilului să le apuce. Dacă vrei să îi cumperi un puzzle, achiziționează unul cu până la 50 de piese.

 

 

  • Trotinete

 

 

Un cadou ideal pentru un copil de 5 ani este o trotinetă, pentru că se poate distra și face mișcare în același timp. Se poate juca în fața blocului sau în parc, alături de prieteni de vârsta lui și nu este nici un dezavantaj pentru părinți, deoarece se poate depozita ușor.

 

Acum că ai aceste idei de cadouri, alege-l pe cel care i se potrivește cel mai bine prichindelului din viața ta. Important este să îi oferi un dar din inimă, care îl va anima și ajuta să își dezvolte creativitatea.

 

Sursă foto: unsplash.com