Ponta şi Băsescu nu renunţă la gazele de şist

Ponta şi Băsescu nu renunţă la gazele de şist

Reacţia populaţiei cu privire la exploatarea gazelor de şist nu schimbă părerea premierului Victor Ponta cu privire la necesitatea României de a căuta noi surse de energie.
“Pentru Romania este foarte important sa fie independentă energetic”, consideră premierul, deşi pe vremea când era în opoziţie, cerea interzicerea exploatărilor gazelor de şist şi a aurului de la Roşia Montană.
“România are şansa de a avea resurse interne, avem investiţii importante pe care nu le poate face statul român pentru că vorbim de investiţii mari. Există varianta a treia, de a explora să vedem dacă există gaze. eu vreau ca România să nu depindă de nimeni (…)Vreau ca România să nu mai depindă peste patru cinci ani de importuri, să avem un preţ stabil la gaze şi să arătăm că România îşi manifestă potenţialul. Nu iau gazul să-l ducă în America. Chevronul exploatează, nu vine să ia gazul şi să-l ducă în America”, a
adăugat prim-ministrul României.
Nici preşedintele Traian Băsescu, primul susţinător al exploatării gazelor de şist, nu îşi schimbă opinia cu privire la acest subiect. Cu toate acestea, şeful statului consideră că în acest moment protestele sunt rezultatul acţiunii denigratoare asupra acestui gen de exploatare condusă de Uniunii Social- Liberale pe vremea când era în opoziţie.
“Se plăteşte factura minciunii. Au indus în eroare populaţia cu mii de activişti. Pe vremea lui Boc şi MRU (guvernele Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu- n.r.) spuneau că gazele sunt o crimă, au venit la guvernare şi au descoperit că nu e o crimă. Pe bună dreptate spun atunci v-a cumpărat cineva de v-aţi întors punctul de vedere. Au dus campanii lungi, cu toţi activiştii lor, acum e foarte greu să întoarcă propria minciună. Li s-a întors minciuna în cap“, a mai spus Băsescu.