test

Vine căldura, ce trebuie să facem cu mașinile noastre?

Vine căldura, ce trebuie să facem cu mașinile noastre?

Odată cu terminarea sezonului rece, după ce zapada și gerul ne-au fost prieteni o bună perioadă de timp, a venit momentul să trecem la căldura binemeritată. Primăvara vine atât cu schimbări de vreme, cât și cu schimbări pe care noi ca șoferi trebuie să le facem. Dacă vrei să știi ce trebuie să faci continuă de citit articolul!

De ce să ții cont?

 Ai grijă ce anvelope ai

Chiar dacă legislația rutieră în vigoare ne menționează doar despre schimbarea anvelopelor pe timp de iarnă, e bine de știut că ar fi bine să faceți acest lucru și atunci când se apropie sezonul de vară. Speciliștii recomandă schimbarea acestora când temperetura medie zilnică ajunge la +7 ​​°​C. Dacă rămâneți cu cele cu care ați mers o iarnă întreagă este posibil să vă expuneți unor accidente, pe care le-ați  putea evita cu ușurință.

 Dacă doriți și aveți bugetul necesar, puteți să vă luați  direct de vară sau noi all season, un exemplu bun sunt următoarele: anvelope Debica de la E-roți. Însă dacă considerați că prețurile de pe internet pentru cele noi sunt prea mari puteți opta și pentru variante de anvelope second-hand.

 Spală mașina

Acum că iarna a trecut îți poți spăla mașina în liniște. Este bine de știut că acumularea de murdărie pe care ați strâns-o iarna aceasta este dăunătoare pentru vopseaua mașinii dumneavoastră,  iar curățarea și frecarea acesteia este un lucru mai important decât ați putea crede. Odată cu deteriorarea vopselei va duce în timp la distrugerea  a caroseriei de dedesubt.

Schimbarea uleiului și a filtrului 

Cu siguranță cu toții ne dorim să creștem longevivitatea vehiculului pe care îl conducem, iar schimbarea uleiului și a filtrului este una dintre cele mai simple modalități prin care puteți face acest lucru. Lubrifianții din ulei vă protejează motorul de uzură, iar filtrul de ulei ajută la eliminarea contaminanților din uleiul de motor al mașinii dumneavoastră. Să vă schimbați uleiul la mașină nu este mare lucru, am putea spune că este o treabă simplă.

De asemenea, dacă nu efectuați acest serviciu în mod constant  mașina dumneavoastră poate dezvolta probleme costisitoare legate de ulei, cum ar fi acumularea de particule care ar putea uza părțile vitale ale motorului.  Recomandarea ar fi ca acesta să fie fiecare 8.000 km sau dacă nu, să urmați instrucțiunile de întreținere a uleiului date de producătorul autoturismului pe care îl conduceți.

Testează-ți frânele

Un lucru extrem de important este să monitorizați performanța frânelor mașinii tale. Pe lângă obișnuitul martor de bord pe care îl puteți vedea, ar trebui să ascultați dacă există sunete de scârțâit atunci când le testați. De asemenea, veți dori să vedeți dacă acestea trag sau dacă  vehiculul  dumneavoastră este tras într-o parte atunci când apăsați pedala de frână. Cel mai bun test este atunci când îl verificați pe multe tipuri de teren.

 Concluzionând, este foarte important să aveți grijă de mașina dumneavostră mai ales după sezonul rece. Nu uitați să verficați tot ce am menționat mai sus și nu numai, orice problemă credeți că există.

Sursă Foto: Unsplash.com.