Traian Băsescu: Boc versus Ponta, finala Preşedinţie 2014

Traian Băsescu: Boc versus Ponta, finala Preşedinţie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat joi, 3 octombrie, că liderul PNL Crin Antonescu nu mai are şanse să ajungă preşedinte şi că PSD va avea un alt candidat, probabil în persoana premierului Victor Ponta, care riscă însă să fie învins în cursa pentru Palatul Cotroceni de un oponent precum Emil Boc, care “va fi reevaluat chiar dacă a fost umilit şi înjurat”.

Vorbind despre şansele liderul liberal de a ajunge la Palatul Cotroceni, Băsescu a apreciat că Antonescu nu mai are şanse de reuşită în 2014. “Crin Antonescu şi-a încheiat mandatul. Va rămâne doar candidat. Nu mai poate câştiga”, a subliniat şeful statului.
Întrebat dacă este de părere că PSD va veni în final cu un candidat propriu la prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns afirmativ, apreciind că acesta va fi probabil actualul lider social-democrat Victor Ponta. “Da. Probabil pe Ponta, dar îşi va micşora şansele cu el. Pe unul ca Ponta riscă să-l poată bate unul ca Boc, care e cinstit, nu minte”, a arătat el. Întrebat dacă fostul premier Emil Boc ar putea “să scape de povestea că a tăiat pensiile şi salariile”, Traian Băsescu a răspuns că aceste lucruri trebuie explicate, ceea ce necesită un efort, care este însă necesar în cazul unei candidaturi la prezidenţiale.
Întrebat dacă este de părere că Boc ar avea şanse mai mari la prezidenţiale decât succesorul său în fruntea Guvernului, Mihai Răzvan Ungureanu, şeful statului a răspuns afirmativ.
Traian Băsescu a mai afirmat că Emil Boc a fost un premier care ” a trecut ţara prin criză” şi că “poporul va înţelege că alea au fost măsurile care putea fi luate pentru o ieşire rapidă”. “Eu cred că Boc va fi reevaluat chiar dacă a fost umilit şi înjurat”, a apreciat preşedintele. “Mă întreb ce s-ar întâmplat dacă era Ponta premier pe timpul crizei.(…) Aluneca ţara pur şi simplu”, a mai spus preşedintele Băsescu.