test

TEORIA CONSPIRATIEI. Ce se cunoaste despre Experimentul Montauk

TEORIA CONSPIRATIEI. Ce se cunoaste despre Experimentul Montauk

Faima experimentului Montauk s-a construit pe mărturiile a doi foşti ofiţeri americani şi ale unui specialist în echipamente radio şi electronică. Aceştia susţin că au fost implicaţi într-o serie de cercetări care ar fi avut ca scop dezvoltarea tehnicilor neconvenţionale de război psihologic şi a obţinerii invizibilităţii electromagnetice.

Informaţiile prezentate de cei trei au fost confirmate de Enrico Checov, un fost agent secret sovietic, dar au fost negate de autorităţi. Aşa cum era de aşteptat, afirmaţiile martorilor au împărţit cercetătorii în două tabere: cei care spun că Experimentul Montauk este 100% ficţiune şi cei care cred cu tărie în veridicitatea lor.    Deşi niciunul nu a reuşit să dovedească faptul că acest experiment controversat ar fi avut loc în realitate, numeroase posturi de televiziune şi presa scrisă din întreaga lume i-au alocat largi spaţii. Postul de televiziune History Channel a realizat de curând un documentar despre Experimentul Montauk, iar publicaţii precum The Huffington Post au organizat dezbateri pornind de la acelaşi subiect. Nu în ultimul rând au fost scrise numeroase cărţi şi au fost realizate mai multe filme artistice despre Experimentul Montauk.

Experimentul Montauk urmează, în ordine cronologică, altor două ipotetice experimente ultrasecrete care ar fi avut loc în SUA, Experimentul Philadelphia şi Proiectul Phoenix. De altfel, Experimentul Philadelphia ar reprezenta un punct de referinţă şi ar fi strâns legat de cel de la Montauk, susţin doi foşti ofiţeri americani, Al Bielek şi Duncan Cameron.    Celebrul experiment de la Philapdelphia ar fi avut loc în 1943, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Armata intenţiona să dezvolte o tehnologie care să permită obţinerea invizibilităţii electromagnetice pentru navele de luptă. Astfel, vasele aparţinând SUA ar fi putut să evite radarele germane forţelor germane. Conducerea marinei militare ar fi făcut presiuni pentru urgentarea cercetărilor din cauza faptului că Statele Unite sufereau pierderi imense pe mare în faţa submarinelor germane, care scufundau sistematic convoaiele de nave trimise cu ajutoare spre Marea Britanie şi fosta URSS. Martorii au declarat că americanii ar fi reuşit să-şi atingă obiectivul, în urma unui experiment care ar fi avut loc pe 28 octombrie 1943, la Philadelphia.

Citeste mai mult: adev.ro/p0vre4