test

A fost descoperit un rechin care trăiește de 400 de ani

A fost descoperit un rechin care trăiește de 400 de ani

O știre a incendiat Internetul în cursul zilei de ieri. Se spunea că oamenii de știință au descoperit un rechin a cărui vârstă este de 512 ani! Informația corectă este, de fapt, că rechinul are aproximativ 400 de ani, scrie Live Science.

Oamenii de știință au analizat 28 de femele din specia Greenland, dar niciunul dintre exemplare nu avea vârsta de 500 de ani. Analiza făcută pe baza unor țesuturi din jurul ochilor a sugerat, într-adevăr, că vârsta maximă pe care o pot atinge acești pești este de 512 ani.

Totuși, din grupul de rechini analizați, cei mai bătrâni aveau vârsta de 335 și 392 de ani, potrivit studiului publicat în revista Science.

Rechinii Greenland (din specia Somniosus microcephalus) trăiesc în oceanul Arctic și în Atlanticul de nord, pot atinge 7 metri lungime și aproximativ 1.200 de kilograme. Sunt pești care se mișcă greoi, cu o viteză de maxim 30 de centimetri pe secundă, dar pot ajunge la adâncimi de peste 2.700 metri.

Oamenii de știință au intrat în alertă după ce știrile de pe net au preluat informația că exemplarul descoperit ar avea peste 500 de ani. “Vârsta medie a acestor rechini este de aproximativ 390 ani, cei mai mulți trăiesc peste 272 de ani”, a declarat unul dintre savanți pentru Live Science.