Steaua riscă excluderea din UEFA Champions League şi retrogradarea în Liga a II-a

Steaua riscă excluderea din UEFA Champions League şi retrogradarea în Liga a II-a

Steaua Bucureşti plăteşte pentru păcatele patronului. După ce ieri, judecătorii l-au condamnat pe patronul Stelei, Gigi Becali, la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită în Dosarul  Valiza, Steaua, campioana României, riscă sancţiuni usturătoare.

Steaua riscă excluderea din UEFA Champions League şi chiar retrogradarea în Liga a II-a, mai ales că există un precedent care dă fiori reci fanilor “roş-albaştrii”: echipa turcă Fenerbahce a fost exclusă din Europa în 2011, după ce a fost dovedit că echipa din Istanbul a trucat 15 meciuri din campionatul intern.

Se caută soluţii

Oficialii clubului “roş-albastru” vor încerca să arate că Gigi Becali nu deţine nici o funcţie în cadrul societăţii şi chiar a fost dat în judecată acum un an, când i s-au cerut daune de un leu.

“La Fenerbahce, oamenii bănuiţi c-ar fi aranjat meciuri făceau parte din staff-ul clubului, în timp ce la noi Gigi Becali nu are nici o funcţie oficială” e argumentul cu care conducerea din Ghencea speră să scape de sancţiuni.

Gigi Becali nu are nici funcţie executivă, nu e nici măcar acţionar. El a renunţat în 2010 la 27 la sută dintre acţiunile societăţii şi s-a retras, teoretic, complet din structura clubului. Pachetul majoritar îl deţin două rude ale sale, Constantin şi Vasile Geambazi. Singurele documente care îl mai leagă pe Becali de Steaua sînt contractele de creditare în baza cărora a finanţat echipa.

O eventuală sancţiune aplicată Stelei de către UEFA ar trimite-o în Champions League pe Pandurii Tg. Jiu, vicecampioana României. Gorjenii au încheiat campionatul cu 63 de puncte, cu 16 mai puţine decât Steaua.

Foto: ziare.com