Mai Tai sau Blue Splash? Te învăţăm să prepari acasă cocktailuri de fructe
Nimic nu e mai bun într-o zi toridă de vară decât un cocktail de fructe răcoritor. CDnews.ro îţi prezintă modalitatea de preparare a celor mai celebre cocktailuri de fructe din lume.
Barbados Swizzle
Ingrediente
1 limeta intreaga (lamaie mica, dulce)
5 cl rom alb (rom Barbados)
1 cl sirop de zahar
1 sprit Angostura cu gheata zdrobita
frunze de menta
Mod de preparare
Se curata limeta in forma de spirala, se taie fructul in doua si se taie jumatate. Intr-un pahar se toarna rom, sirop de zahar, zeama de lamaie si Angostura, se adauga gheata si se amesteca totul bine. Frunzele de menta se aseaza pe bautura si spirala de limela se fixeaza pe marginea paharului.
Ingrediente
gheata zdrobita
4 cl rom maro
2 cl curacao de portocale (lichior)
4 cl zeama de portocale
2 cl zeama de ananas
2 cl zeama de lamaie
1 felie limeta (lamaie)
frunze de menta
Mod de preparare
Se toarna gheata intr-un pahar si deasupra se toarna rom, lichior, zeama de fructe si cu sirop de zahar. Se amesteca totul bine. Felia de limeta se asaza, impreuna cu menta pe marginea paharului. Bautura se serveste cu un pai.
Supercocktail “Rudolfo”
Ingrediente
4 cuburi de gheata
2 cl rom maro
2 cl Amaretto (lichior de migdale)
2 cl votca
4 cl suc din fructele pasiunii
4 cl suc de ananas
2 cl zeama de lamaie
2 cl sirop de granate (rodii)
1/2 felie ananas
fructe de sezon
Mod de preparare
Cuburile de gheata se pun in pahare mari (trebuie sa cuprinda 1/2 litru lichid). Deasupra se toarna rom, Amaretto, votca, suc de fructe si suc de granate. Se amesteca bine totul. Felia de ananas se taie in bucati mici si se adauga in pahar. Paharul se orneaza cu un betisor ornat cu fructe de sezon. Se serveste cu paiul
Ingrediente
2 cl gin
2 cl curacao albastru (lichior)
2 cl zeama de lamaie
1 cl vermut
1 sprit Angostura (dupa gust)
sampanie
1 felie de portocala
Mod de preparare
Toate ingredientele in afara de sampanie se amesteca bine intr-un pahar. Se umple paharul cu sampanie si se orneaza cu o felie de portocala
Cocktail de kiwi
Ingrediente
1/2 lamaie nestoarsa
4 cl lichior de kiwi
4 felii de kiwi, curatate
vin spumos
Mod de preparare
Coaja de la o lamaie se toarna in forma de spirala. Zeama de la o jumatate de lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se adauga feliile de kiwi si se umple paharul cu vin spumos. Se orneaza un betisor cu coaja de lamaie si se asaza deasupra paharului.
Rosie’s
Ingrediente
1 cl lichior de portocale
4 cl Campari
8 cl suc de grepfrut
vin spumos
1 felie de portocala
Mod de preparare
Se amesteca intr-un pahar lichiorul, Campari si sucul si se umple paharul cu vin spumos. Se orneaza cu felia de portocala.
Sugestie
Lichiorul amar, italian, Campari este un aperitiv clasic. Se bea, de exemplu, inainte de masa, cu gheata, cu o felie de lamaie si se umple paharul cu sifon sau biter de lamaie.
Cei 4 C
Ingrediente
2 cl coniac
1 cl Cointreau
1 cl Campari
Champagne (sampanie)
cca 6 linguri cu fructe preferate reci
Mod de preparare
Se amesteca intr-un pahar coniac, Cointreau si Campari. Cateva fructe mai frumoase se pun deoparte, restul se toarna in pahar si deasupra se toarna sampanie. Bautura se decoreaza cu fructele favorite