test

Cum să variezi masa de prânz – 5 REȚETE super simple și delicioase

Cum să variezi masa de prânz – 5 REȚETE super simple și delicioase

Fie că servești masa de prânz acasă sau la birou, ceva bun tot trebuie să gătești. Însă când inspirația nu este de partea ta, poți găsi ajutor în rândurile ce urmează pentru a ști ce să mai pregătești pentru a doua masă a zilei. Rețetele ce urmează sunt simple și gustoase, trebuie să ai la îndemână un pic de talent și ingredientele potrivite.

Iată 5 rețete grozave pentru un prânz sățios

 

  • Omletă cu cascaval și salată

 

Nu există o oră fixă pentru a putea savura o omletă bună cu cașcaval. Mulți preferă să mănânce o omletă la micul dejun, în timp ce alții o pregătesc pentru prânz. În cazul din urmă, omleta cu cașcaval poate fi acompaniată cu o salată de roșii, castraveți și ardei gras. Îți iei astfel și o parte din necesarul zilnic de proteine pentru organism. Dacă ți se pare apetisantă această recomandare de masă de prânz, selecția variată de legume proaspete de pe Auchan.ro ar putea să îți placă, așa că, fă-ți stocul de produse de care ai nevoie.

 

  • Sandviș cu avocado

 

Dacă timpul nu îți permite să servești o masă copioasă la ora prânzului, poți opta oricând pentru un sandviș delicios. Îl poți prepara ușor, cu câteva felii de avocado tăiate fin, rondele de ou fiert, două felii de roșii și încă două de castravete. Adaugi sare, piper și un strop de maioneză vegană pentru extra aromă. Poți alege pâinea feliată prăjită, iar apoi sandvișul este gata de savurat acasă sau la birou.

 

  • Salată de ton

 

Să știi că și salata de ton este ușor de făcut și chiar recomandată pentru ora prânzului. Poți alege o conservă de ton în suc propriu, salată verde tăiată mărunt, câteva felii de ridichi, castravete și ardei gras pentru a oferi prospețime preparatului. Uleiul de măsline, sarea, piperul și zeama de lămâie se pot combina perfect și adăuga în salată atunci când ești gata să o servești.

 

  • Clătite cu pui

 

Rețeta de clătite cu pui este ușor delicată și cere un pic de timp pentru preparare. Însă dacă vrei să le servești la prânz, ar trebui să începi cu o oră înainte pregătirea compoziției pentru clătite. Îți trebuie două ouă, in jur de 14 linguri de făină de grâu, una de ulei, sare și puțină coajă de lămâie. Cât despre pui, poți folosi bucățele de piept, pe care să le rumenești în tigaie cu puțin ulei sau la grătarul ce se poate utiliza în bucătărie. 

Apoi creativitatea poate merge mai departe și poți adăuga câteva frunze de salată verde, câteva felii de avocado, un strop de maioneză, o lingură de boabe de porumb și puiul gata preparat. Important este să împăturești bine clătita, astfel încât să nu cadă conținutul.

 

  • Orez cu legume

 

Un alt preparat delicios și simplu de făcut este orezul cu legume. Odată fiert orezul, poți adăuga legumele trase la tigaie (ceapă, ardei gras, morcovi, mazăre), după care poți opta și pentru o lingură de năut din borcan. Totul se amestecă ușor pentru ca năutul să nu se fărâmițeze. Puțină sare, piper și chiar un praf de parmezan pot transforma un simplu orez cu legume într-un preparat super delicios.

Așadar, acum ai la îndemână câteva rețete numai bune de pregătit pentru masa de prânz. Important este să folosești legume proaspete și ingrediente de calitate atunci când vrei să gătești ceva bun.

Poză de ROMÂN ODINTSOV pe Pexels.com