test

Drama bătrânilor singuri din Japonia

Drama bătrânilor singuri din Japonia

O gospodărie japoneză din cinci va fi formată în 2050 dintr-o persoană în vârstă care trăieşte singură, indică vineri un studiu, în contextul în care Japonia se confruntă deja cu probleme în gestionarea populaţiei sale îmbătrânite, relatează AFP.

În 2050, 10,8 milioane de persoane în vârstă vor trăi singure, respectiv 20,6% din gospodării, potrivit proiecţiilor Institutului naţional de cercetare asupra populaţiei şi a securităţii sociale.

Aceste cifre reprezintă o creştere notabilă în comparaţie cu 2020, atunci când 7,37 milioane de persoane în vârstă care trăiau singure, respectiv 13,2% din gospodării, au fost recenzate, potrivit proiecţiilor publicate de Institut odată la cinci ani.

Tinerii japonezi să căsătoresc din ce în ce mai târziu sau aleg să nu aibă copii pentru că nu dispun de mijloacele pentru a le asigura educaţia.

Japonia este confruntată cu o provocare demografică, numărul în creştere de persoane în vârstă ducând la costuri în creştere ale îngrijirilor medicale şi ale ocrotirii acestor persoane, în contextul în care ţara înregistrează, pe de altă parte, o diminuare a populaţiei active care poate finanţa aceste cheltuieli.

citeste mai mult pe  Ziare.com Tot mai mulți bătrâni singuri, în Japonia. O gospodărie din cinci este formată dintr-o singură persoană în vârstă