Putin, îngrijorat de alcoolismul oficialilor de la Kremlin. Își îneacă înfrângerile în votcă

Putin, îngrijorat de alcoolismul oficialilor de la Kremlin. Își îneacă înfrângerile în votcă

Din cauza războiului, oficialii ruși au început să bea alcool din ce în ce mai des. Acest lucru îl îngrijorează foarte mult pe președintele rus Vladimir Putin, susțin sursele publicației ruse Meduza.

„Oamenii se eliberează de stres în acest fel din februarie. Miniștri, adjuncții lor, chiar și unii viceprim-miniștri, angajați ai administrației prezidențiale și ai Consiliului de Securitate, unii dintre șefii corporațiilor de stat, guvernatori, au început să bea mai mult”, spune unul dintre interlocutorii publicație. El a mai menționat că principala cauză a acestui „stres” este legată de pagubele reale cauzate Rusiei de invadarea Ucrainei și sancțiunile impuse de Occident, în timp ce Putin crede că oficialii ar trebui să facă față cu ușurință acestor dificultăți. După cum scrie „Meduza”, până pe 24 februarie, aproape nimeni dintre oficialii ruși nu știa că președintele a decis să declanșeze un război pe scară largă cu Ucraina, așa că mulți dintre ei, în primele luni de război, au fost complet confuzi și „nu știu ce să facă”.

Sursele „Meduza” consideră că situația consumului de alcool în rândul celor mai înalți demnitari și funcționari ruși a început să-l îngrijoreze pe Putin, pentru că „disciplina a început să sufere”: „Cineva dispare înaintea unui eveniment important, altcineva dă rapoarte neclare și confuze. Acest lucru a început deja să fie văzut de publicul larg”.

 

citeste mai mult