Patriarhul Kiril: Rușii care se duc la război în Ucraina „își spală toate păcatele”

Patriarhul Kiril: Rușii care se duc la război în Ucraina „își spală toate păcatele”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Kirill, a declarat că ruşii care îşi sacrifică vieţile pe câmpul de luptă în Ucraina ”îşi spală toate păcatele”.

”Ştim că astăzi mulţi mor pe câmpurile de luptă internă. Biserica se roagă pentru ca această bătălie să se încheie cât mai repede cu putinţă, pentru ca un număr cât mai mic de fraţi să se ucidă între ei în acest război fraticid”, a afirmat patriarhul Kirill în slujba de duminică, citată de agenţia RIA Novosti.

Kirill a adăugat că Biserica Ortodoxă Rusă ”îşi dă seama dacă cineva, îmboldit de simţul datoriei, nevoia de a-şi respecta legământul, rămâne fidel vocaţiei sale şi va face ceea ce îi cere datoria să facă, şi dacă, în îndeplinirea datoriei sale o persoană moare, atunci fără nicio îndoială comite un act care echivalează cu un sacrificiu pentru ceilalţi”. ”Şi din acest motiv credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut”, a susţinut patriarhul rus, care s-a rugat totodată pentru un sfârşit rapid al ”luptei interne” din Ucraina şi pentru ”victoria” Rusiei.

citeste mai mult