test

Programele „Femeia Antreprenor“ și „Start Up Nation“ continuă și în 2025! Ce condiții pregătește Guvernul

Programele „Femeia Antreprenor“ și „Start Up Nation“ continuă și în 2025! Ce condiții pregătește Guvernul

Guvernul României a anunțat continuarea finanțării pentru programele Start Up Nation și Femeia Antreprenor și în 2025, după aprobarea bugetului de stat pentru acest an. Aceste inițiative vor sprijini antreprenorii locali și încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial, în special în rândul femeilor. Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, a precizat că ambele programe vor fi implementate anual, asigurând astfel un flux continuu de sprijin financiar.

„Am stabilit cu domnul ministru Ivan că vom continua programele din Ministerul Economiei; Start-Up Nation o să fie un program anual. Anul acesta am asigurat credite de angajament pentru contractare şi în momentul în care încep plăţile, vor avea şi banii pentru a face plăţi. Chiar astăzi am vorbit despre Femeia Antreprenor şi anul acesta încep contractările şi au chiar bani în a doua parte a anului să înceapă să facă plăţile. Deci, pe economie, vom avea nevoie de câte un imbold, un catalizator, acolo, în domeniile care generează de cele mai multe ori sau cele mai mari deficite comerciale”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Programul Start Up Nation, destinat sprijinirii noilor întreprinderi, beneficiază de un buget semnificativ de peste 346 de milioane de lei în prima variantă a bugetului de stat din 2025. Acesta va oferi granturi de maximum 50.000 de euro pentru fiecare beneficiar, contribuind astfel la dezvoltarea micilor afaceri și la crearea de locuri de muncă.

De asemenea, pentru „Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM” au fost alocați 220 de milioane de lei. Aceste fonduri vor susține femeile care doresc să își deschidă sau să își dezvolte afaceri, consolidând rolul lor în economia națională și promovând egalitatea de gen în sectorul antreprenorial.

Aceste măsuri sunt parte din strategia guvernamentală de sprijinire a economiei și de stimulare a inițiativelor antreprenoriale, cu accent pe sectoarele care pot contribui semnificativ la reducerea deficitului comercial al României.