Premier Imobiliare: Romanii au preferat imobilele mari, prin Programul „Prima Casa” in anul 2015

Premier Imobiliare: Romanii au preferat imobilele mari, prin Programul „Prima Casa” in anul 2015

Premier Imobiliare, una dintre cele mai mari companii imobiliare din zona de sud a capitalei a realizat o analiza a preferintelor romanilor care au achizitionat unitati locative in Bucuresti si in judetul Ilfov in anul 2015.

Analiza cu privire la preferintele imobiliare a fost realizata de compania Premier Imobiliare, in perioada ianuarie – decembrie 2015, pe un esantion de 1270 de persoane care au achizitionat imobile in Bucuresti si in judetul Ilfov.

Din cele 1500 de unitati locative vandute de Premier Imobiliare in Bucuresti si in judetul Ilfov in anul 2015, cele mai cautate au fost imobilele mari, in zone semicentrale, cat si garsonierele situate foarte aproape de o statie de Metrou.

Preferintele de achizitie: Romanii au preferat sa cumpere imobile mari

Premier Imobiliare a constatat diversitatea mare a cererii, s-au tranzactionat de la garsoniere pana la vile insiruite sau duplex.

Spre deosebire de alti ani, „vedetele” nu au mai fost apartamentele cu 2 camere, privirile cumparatorilor indreptandu-se spre imobile mari (3 camere, 4 camere, vile insiruite). Explicatia este foarte simpla: O familie ce face credit pe o perioada mare de timp priveste si in perspectiva nevoilor viitoare, isi doreste un imobil mai generos ca suprafata sau numar de camere. Garsonierele au fost foarte solicitate cat si de cei care au vrut sa investeasca, acestea asigurand un randament crescut si atragator (9%-10% pe an).

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 48% au achizitionat imobile mari, 37% apartamente cu 2 camere, 15% au optat pentru garsoniere.

Preferintele privind modalitatea de plata pentru unitatile locative vandute in anul 2015: Programul „Prima Casa”

Programul „Prima Casa”, dar spre surprinderea noastra, in timpul in care programul a fost blocat (au existat 2 astfel de momente in 2015), multi cumparatori au fost manati de nevoi si dorinte spre creditele ipotecare. Avansul de 15%, comparativ cu cel de 5% de la Prima Casa, nu a constituit o piedica. Cel mai „renegat” tip de credit a fost cel in EURO, din cauza avansului de 25% si a monedei.

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 57% au accesat Programul „Prima Casa”, 34% au luat un credit ipotecar si 9% au preferat plata in numerar.

”Anul 2015 a fost o perioada de relansare totala, un an in care dorintele si nevoile cumparatorilor au explodat, bazat si pe o crestere economica evidenta. Anul 2015 a fost o fundatie pentru un 2016 foarte promitator. S-a vandut aproape orice, chiar si off-plan”, declara Andrei Gheorghisor, Consultant imobiliar, Premier Imobiliare.

In luna decembrie a anului trecut, compania Premier Imobiliare a deschis prima sucursala din sectorul 3, ajungand astfel la 6 sucursale, dintre care 5 sunt localizate in sectorul 4 si orasul Popesti-Leordeni si una in sectorul 3.

Preturile pentru unitatile locative din portofoliul companiei Premier Imobiliare incep de la 900 de euro/m² si pot ajunge chiar si pana la 1.500 de euro/ m².