Partidul Mişcarea Populară, noul partid al preşedintelui

Partidul Mişcarea Populară, noul partid al preşedintelui

Marţi, 23 iulie a avut loc lansarea oficială a Partidului Mişcarea Populară care urmează să fie condus până la primul congres de către deputatul Eugen Tomac. Simbolul acesteia este un măr în culorile verde şi albastru.În spatele acestui partid se află Fundaţia Mişcarea Populară, organizaţie de centru dreapta fondată de consilierii preşedintelui Traian Băsescu. Printe aceştia îi enumerăm pe Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu şi Cristian Diaconescu.
La conferinta de presă, Eugen Tomac a fost încadrat de foştii pedelişti şi actuali colegi de partid Teodor Baconschi, Adrian Papahagi şi Cristian Predescu care, de altfel, fac parte din structura de conducere provizorie a noii formaţiuni politice. În calitate de preşedinte interimar, Tomac a declarat că viitorul partid “este şi va fi partenerul preşedintelui Traian Băsescu “iar prioritatea sunt alegerile europarlamentare din 2014.

Filială PMP peste Prut

Preşedintele interimar al formaţiunii, deputatul Eugen Tomac a declarat că Partidul Mişcarea Populară va avea o filială şi în Republica Moldova. “În mod cert, Partidul Mişcarea Populară va avea o filială în Republica Moldova pentru că, aşa cum am anunţat de la început, acordăm o atenţie sporită relaţiei cu Republica Moldova. Probabil în următoarea perioadă vom anunţa exact şi când se va înfiinţa filiala din Republica Moldova.”
“De altfel, noi avem în programul nostru, al PMP, un obiectiv foarte clar: milităm pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, pe principiul “două state, acelaşi popor”, a spus Tomac, în conferinţa de lansare a Partidului Mişcarea Populară.