Mutu, dezvăluire teribilă după 16 ani: Ce salariu a pierdut la Chelsea pentru consum de cocaină Citeste mai mult: adev.ro/r28ys3

Mutu, dezvăluire teribilă după 16 ani: Ce salariu a pierdut la Chelsea pentru consum de cocaină  Citeste mai mult: adev.ro/r28ys3

În 2005, lumea fotbalului european a fost zguduită după ce Adrian Mutu, un star uriaş la vremea respectivă, a ieşit pozitiv la un control antidoping. Adrian Mutu a ajuns pe cai mari la Chelsea, în august 2003, fiind printre primele vedete transferate de rusul Roman Abramovich pentru noua sa „jucărie“ din Premier League.

Atunci, Chelsea l-a luat pe Mutu de la Parma pentru 22,5 milioane de euro, oferind românului un contract pe cinci ani. Iar debutul atacantului a fost de vis, cu golul victoriei marcat pentru Chelsea în partida cu Leicester, câştigată cu 2-1. De fapt, Mutu a făcut furori după ce a ajuns la Londra, dovadă şi faptul că a adunat patru goluri în primele sale trei partide pentru Chelsea.

Apoi însă, dintr-un jucător aflat pe val, „Briliantul“ a ajuns să fie, din păcate, luat de val! Pentru că relaţia sa cu managerul Jose Mourinho s-a deteriorat, treptat, portughezul bănuind că Mutu are o viaţă extrasportivă nepotrivită pentru un fotbalist de talie mondială. Iar suspiciunile lui Mourinho au fost confirmate, după ce Mutu a testat pozitiv pentru consum de cocaină! Se întâmpla în mai 2005, iar de aici s-a născut un scandal uriaş. Mutu a fost suspendat 7 luni şi concediat de Chelsea, care i-a cerut despăgubiri de peste 17 milioane de euro!

Ce a povestit Adrian Mutu?

*Londra, New York-ul, Parisul, sunt oraşe grele, periculoase pentru un adolescent. Nu sunt ca Bucureştiul, ca Milano, sunt foarte mulţi oameni. Importanţa oraşului te face să te pierzi, dacă nu eşti educat. Ideea e că ştim cu toţii ce s-a întâmplat acolo, n-aş vrea să trecem prin asta.

*La vremea respectivă, salariul meu era în jur de patru milioane de euro la Chelsea.
Citeste mai mult: adev.ro/r28ys3