Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani închisoare cu executare! Liberalul va fi demis din Guvernul Ponta

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani închisoare cu executare! Liberalul va fi demis din Guvernul Ponta

Liberalul Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul “Transformatorul”. Este pentru prima oară când un ministru în funcţie este condamnat.

În dosarul “Transformatorul”, Relu Fenechiu  este acuzat că, prin firmele sale, a cumpărat transformatoare  vechi, pe care le-a vopsit şi le-a revândut către SISSE Electrica Moldova, cu preţuri foarte mari, ca şi cum ar fi fost noi. La licitaţii ar fi participat doar firme controlate de Fenechiu, susţin procurorii DNA.

Fenechiu a declarat că, dacă va fi condamnat, îşi va da demisia din funcţia de ministru.

Completul care judecă dosarul “Transformatorul”, formată din preşedintele Francisca Vasile, Ilie Iulian Dragomir şi Mirela Sorina Popescu, a respins, la termenul anterior, toate probele şi excepţiile invocate de avocaţii lui Fenechiu şi ai celorlalţi inculpaţi.

Tot atunci, procurorul de şedinţă a cerut instanţei supreme condamnarea lui Relu Fenechiu şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul “Transformatorul” la pedepse cu închisoarea cu executare orientate spre maxim, pentru infracţiunile de care aceştia sunt acuzaţi, pedeapsa maximă fiind de 15 ani.