test

Ministerul Sănătăţii: Topul celor mai bune plaje de pe litoralul românesc

Ministerul Sănătăţii: Topul celor mai bune plaje de pe litoralul românesc

Ministerul Sănătăţii a publicat lista plajelor din România în funcţie de calitatea managementului şi a apei îmbăiere în ultimele patru sezoane, respectiv 2012 – 2015.

Conform ministerului, România are un număr de 15 plaje ”excelente”, 22 de plaje ”bune” şi 11 plaje ”satisfăcătoare”. O singură plajă de pe litoralul românesc ca primit calificativul de ”nesatisfăcătoare”, şi anume Cordon Eforie Nord Eforie Sud 2, Tabăra Luminiţa.

Staţiunile cu cele mai bune plaje sunt cele din Năvodari, Mamaia, Olimp şi Venus, în timp ce Eforie Nord, Eforie Sud şi Jupiter sunt la capătul opus.

Clasificarea zonelor de îmbăiere a fost realizată conform metodologiei prevăzută in HG nr. 546/2008 privind managementul zonelor de îmbăiere.

Șase plaje din Rezervația Biosferei Delta Dunării cu statut de arie protejată, la un pas de a fi introduse în circuitul turistic

Peste 20 de hectare de plajă având în prezent statutul de arie protejată ar putea fi introduse în circuitul turistic. Cu tot ceea ce presupune acest statut.

Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării propune efectuarea unui studiu de impact privind introducerea în circuitul turistic a şase plaje ce au, în prezent, statul de arie protejată.

Informaţia a apărut pe site-ul ARBDD la scurtă vreme după ce urban-constanta.blogspot.ro  a scris că frumoasele plajele Midia, Vadu, Corbu, Portiţa, Sfântul Gheorghe şi Sulina sunt scoase de sub statutul de arie protejată, urmând să intre în administrarea autorităţilor locale care, împreună cu investitori privaţi, vor dezvolta în viitor staţiuni turistice. Potrivit sursei citate, plajele vor intra oficial în circuitul turistic în vara acetui an.

Potrivit ARBDD, o decizie în acest sens nu s-a luat încă, însă în zonele respective turiştii vin oricum, an de an, iar studiul de impact urmează să stabilească dacă aceste plaje, acum sălbatice, vor deveni plaje turistice, urmând să fie amenajate potrivit noului lor statut.

photocredit: http://lifeafterworkblog.blogspot.ro/2011/05/depre-sf.html