test

Reteta zilei: Clatite clasice

Reteta zilei: Clatite clasice

Noi nu am cunoscut pe nimeni care sa refuze sa manance clatite. Cu gem, miere, ciocolata, frisca, branza, smantana, clatitele sunt absolut irezistibile. Va propunem o reteta de clatite la indemana oricui, usor de incercat acasa. Mult succes!
Ingrediente:
2 oua
200 gr faina
200 ml apa minerala
200 ml lapte
100 ml ulei pentru copt
Mod de preparare
Batem usor oul.
Adaugam faina si putin cate putin apa minerala si laptele. Mixam bine ca sa nu ramana cocoloase. Trebuie sa rezulte o compozitie care va curge din lingura, daca este prea groasa adaugati apa minerala, daca e prea subtire adaugati faina.
Cel mai important lucru in prepararea clatitelor este tigaia, care nu trebuie sa se lipeasca. Incingem tigaia si ungem cu ulei pe toata suprafata.

Turnam compozitia cu ajutorul unui polonic in tigaie. Clatita nu trebuie sa fie foarte groasa fiindca va ramane cruda la mijloc, dar nici foarte subtire pentru ca s-ar putea rupe. Eu pun un polonic plin la o tigaie, va sfatuiesc si pe voi sa tineti cont si respectati de fiecare data cantitatea si veti avea clatite perfecte si uniforme.
Imediat ce ati pus aluatul in tigaie rasuciti tigaia astfel incat sa se imprastie uniform pe toata suprafata acesteia. Coacem cam cate jumatate de minut pe fiecare parte. Rasturnati clatita pe un platou si lasati sa se raceasca.
photocredit: http://www.retetaclatite.ro/