Iti repari masina pe polita de asigurare RCA? Service-urile folosesc piese auto second-hand de la dezmembrari

Iti repari masina pe polita de asigurare RCA? Service-urile folosesc piese auto second-hand de la dezmembrari

Exista o Directiva europeana care specifica faptul ca pentru autovehiculele iesite din fabricatie pot fi utilizate la reparatii si piese auto second-hand. Insa, din statistica pe care noi in momentul de fata o avem, constatam ca mai tot ceea ce se repara pe RCA sunt piese din dezmembrari. Aceasta practica va duce pentru perioada 2019-2020 la o crestere vizibila a ratei combinate pe segmentul RCA, desi aceasta a scazut in utimii ani, a declarat Maria Boghian, director de dezvoltare Asisoft, companie care dezvolta platforme informatice pentru piata de asigurari si brokeraj.

“Pentru reparatiile aduse autovehiculelor prin polita RCA, in special a celor cu o medie varsta mai mare de sapte ani, furnizorii principali de piese auto sunt dezmembratorii” a spus Maria Boghian. Pe acest subiect, Madalin Rosu, presedinte al Biroului Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR), a adaugat ca exista in acest sens cazuri in care service-urile auto folosesc aceste piese auto second-hand la reparatii, dar in factura inaintata catre asiguratori piesele respective sunt trecute ca fiind drept noi. “Este o mare provocare pe care trebuie sa o reglam cat mai repede, deoarce se intampla in mod frecvent. Altfel, nu stim daca prima de asigurare RCA ne va mai ajunge sa despagubim”.

Declaratiile au fost facute la FIAR 2018 – Forumul International de Asigurari-Reasigurari.

sursa: https://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/231312/majoritatea-reparatiilor-realizate-pe-rca-cu-piese-auto-second-hand.html