In sanii goi pe strada! Parada Topless din New York GALERIE FOTO

In sanii goi pe strada! Parada Topless din New York GALERIE FOTO

Zeci de femei au mărșăluit sâmbătă, 26 august, pe străzile New York-ului în sânii goi, fluturând steaguri și pancarte. S-a celebrat cea de-a zecea ediție a Paradei Topless, în care activistele au militat pentru libertatea femeii și a egalității acestora cu bărbații.

Evenimentul are loc anual pe 26 august și reprezintă o încurajare a emancipării femeilor, de a nu se mai simți rușinate de corpul lor și să aibă îndrăzneala de a-l afișa topless, așa cum fac și bărbații, fără ca societatea să îi stigmatizeze, scrie click.ro. Momentul celebrării acestei parade a fost ales astfel încât să coincidă cu ziua în care femeile au reușit să obțină dreptul la vot în Statele Unite, adică pe 26 august 1920.

parada_topless_4_80369900

Femei de toate vârstele, atletice sau mai corpolente, dar însoțite și de câțiva domni care le împărtășesc viziunea, și-au ales un traseu de peste un kilometru și au mărșăluit cu tobe și muzică, totul într-o atmosferă de carnaval, după cum relatează Inquirer.net. Pe pancarte au fost scrise mesaje precum: „Dreptul de a umbla topless pentru toți” sau „Războiul este obscen, nu sfârcurile mele.”

topless_2017

„Nu aș fi ratat acest lucru pentru nimic în lume”, a mărturisit Rebecca Barwick (35 de ani), referindu-se la parada sânilor goi. Ea a venit tocmai din Virginia la New York pentru a celebra spiritul libertin al femeilor emancipate. În plus, Rebecca lucrează în cadrul administrației federale în statul american din care provine, ceea ce îi conferă și mai multă îndrăzneală atât timp cât își asumă drepturile pentru care militează.

parada_topless_6_33305000