test

Cand e bine sa mergem la sala si cum sa ne antrenam responsabil

Cand e bine sa mergem la sala si cum sa ne antrenam responsabil

Mersul la sala de forta a devenit in era noastra aproape o religie pentru milioane de oameni. Din pacate, foarte multe dintre persoanele care frecventeaza amator sau profesionist o sala de forta nu cunosc foarte bine ce presupune un antrenament responabil, pentru a evita efectele adversele ale oricarei activitati sportive. Consecintele unui antrenament iresponsabil sunt traumatismele fizice sau chiar cresterea riscului cardio – vascular pana la moarte subita.

Cand e bine sa ne antrenam

Studiile au arata ca dimineata este momentul optim pentru a ne face antrenamentul. Conform profittness.ro, daca obiectivul nostru este de acela de a creste volumul masei  musculare, atunci ideal ar fi sa ne antrenam dupa amiaza, in prima parte, pentru a beneficia de sustinerea testosteronului (hormonul responsabil cu cresterea musculara). De asemenea, daca antrenamentul are loc dupa amiaza mai tarziu, vom beneficia de varful de secretie al adrenalinei (hormonul responsabil  nivelul de energie, oferindu-ne posibilitatea cresterii intensitatii si incarcaturii in  antrenamentului.

Etapele obligatorii ale antrenamentului

Prima etapa care trebuie respectata este screening-ul medico – sportiv si prescrierea exercitiului fizic, apoi se incepe cu o incalzire (warm-up), antrenament propriu-zis (antrenament de anduranta cardio-respirator, forta / putere, tehnico-tactic),  faza de racire (cool – down), stretching, dezvoltarea mobilitatii, urmate de refacere post-efort dirijata cu nutritie corespunzatoare.

Cel mai important este sa ne adaptam corpul la tipul nou de efort pe care il realizam. Si nu uitati de regula de aur din culturism si de ce nu, aplicabila oricarei activitati: fara perseverenta nu se obtin rezultate!