Impact Developer & Contractor: Venituri de 62.2 milioane lei din vânzarea de locuințe și precontracte de 90.7 milioane lei în primele 9 luni ale anului

Impact Developer & Contractor: Venituri de 62.2 milioane lei din vânzarea de locuințe și precontracte de 90.7 milioane lei în primele 9 luni ale anului

IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a încheiat primele 9 luni ale anului cu venituri operaționale de 62.2 milioane lei din vânzarea de apartamente și case. Din totalul locuințelor vândute, cea mai mare parte (134 de apartamente) s-a vândut în cadrul Greenfield Băneasa (Ansamblul Salcâmilor și Ansamblul Platanilor).În plus față de contractele de vânzare cumpărare reflectate în raportarea financiară, în primele nouă luni ale anului 2018 s-au mai încheiat 198 pre-contracte de vânzare-cumpărare în valoare de 90.7 milioane lei ce se vor concretiza în contracte de vânzare în următoarele 18 luni. Astfel valoarea totală a apartamentelor vândute și pre-contractate în primele 9 luni ale anului 2018 însumează 152.9 mil lei.

În condițiile stocului ‘sold out’ de apartamente de 2 camere, mix-ul de unități s-a schimbat față de aceeași perioadă a anului trecut, în favoarea apartamentelor de 3 și 4 camere. “Strategia de creștere pe 2019 are drept obiectiv consolidarea poziției companiei noastre ca dezvoltator de proiecte în zona medium și high, standardele de calitate ale proiectelor noastre fiind în acord cu actuala tendință a consumatorilor de a fi tot mai selectivi. În primul rând, vom continua dezvoltarea următoarelor faze din Luxuria și Greenfield, două proiecte extrem de atractive, care vând foarte bine, mult peste media pieței. În al doilea rând, continuăm demersurile pentru proiectele acolo unde avem deja terenuri. În acest moment, Impact are aproximativ 87 de ha în portofoliu cu proiecte în pipeline în diferite stadii de dezvoltare. De asemenea, avem în plan achiziția de noi terenuri, în special în zona de nord a Bucureștiului unde avem cea mai mare experiență de dezvoltare“, a declarat Bogdan Oșlobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group.
Rezultatele financiare reflectă costurile one – off înregistrate în primele nouă luni ale anului printre care donația terenului cu suprafața de 6,000 mp către Primăria Municipiului București. Pe de altă parte, ele subliniază faptul că Grupul Impact a reușit să își susțină proiectele, în mare măsură, din capitaluri proprii, gradul de îndatorare în perioada raportată fiind sub 36%. Grupul Impact are în derulare în prezent două proiecte rezidențiale de mari dimensiuni în nordul capitalei, Greenfield Băneasa pe segmentul mediu și Luxuria Domenii Residence pe segmentul premium. Aceste două proiecte cu caracteristici unice pe piața imobiliară din București au o valoare investițională viitoare cumulată de peste 600 milioane euro și vor totaliza până în 2029 peste 8,000 de locuințe.
Situat în sectorul 1, Luxuria Domenii Residence este dezvoltat pe un teren de 22.500 mp, dintre care peste 9.650 mp vor fi spații verzi, și va include 630 de apartamente de lux. Ansamblul, aflat 5 minute de metrou și la 15 minute de parcuri, inclusiv Herăstrău este, de asemenea, singurul proiect rezidențial din proximitatea celui mai nou hub de birouri din București, zona Expoziției, o zonă în care vor fi relocați în următoarea perioadă aprox 17.000 de angajați în cei aprox. 200.000 mp de birouri. Luxuria se adresează cumpărătorilor care iubesc dinamica vieții urbane, posibilitatea de ieși seara pentru socializare, dar și confortul oferit de un nivel ridicat de dotări și finisare. Greenfield Băneasa, cel mai mare proiect rezidențial dezvoltat în sectorul 1, se diferențiază prin poziționarea unică în vecinătatea pădurii Băneasa, care oferă rezidenților săi un stil de viață sănătos și echilibrat, cu ieșiri în aer liber și posibilitatea de a face sport în mod constant. Având în prezent peste 4.500 de rezidenți, cartierul beneficiază de un spirit dezvoltat de comunitate, cu numeroase facilități în sistem de economy – sharing, ride-sharing, si evenimente. Complexul va include Greenfield Plaza, cu o suprafață de 10.400 mp, care va oferi locuitorilor servicii și facilități recreative complete, incluzând SPA, piscină acoperită și descoperită, terenuri de tenis, terenuri de sport, grădiniță, școală, restaurant, supermarket și bancă.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.
Înființată în 1991, Impact Developer & Contractor SA este prima companie de real-estate 100% privată din perioada post- comunistă. În cei 27 de ani de activitate, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de metri pătrați construiți și 4.000 de unități livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, demarat în 2007, unde până în prezent au fost construite peste 2.300 de locuințe. Anul acesta, Impact, prin compania pe care o deține (Bergamot Developments), a început lucrările la Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a capitalei, între Bulevardul Expoziției și strada Aviator Popișteanu. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 22.500 mp și va include 630 de apartamente până la finalul anului 2020.
Compania Impact este certificată ISO 9001 (demonstrează capabilitatea organizației de a furniza produse care îndeplinesc cerințele clienților în scopul creșterii satisfacției acestora), ISO 14001 (demonstrează angajamentul organizației pentru controlul activităților cu impact benefic sau nociv asupra mediului și receptivitatea companiei la situația critică a ecosistemului planetei) și OHSAS 18001 (demonstrează angajamentul și capacitatea organizației în controlul pericolelor, pentru asigurarea sănătății și securității angajaților și a vizitatorilor la punctele de lucru).
Pentru mai multe informații: Irina Putineanu, irina.putineanu@pi2.ro, 0723 610 694