test

„Hoţul cu mâini de aur“. Cum a furat George Ploscaru doua inele cu diamante in valoare de 5 milioane de euro

„Hoţul cu mâini de aur“. Cum a furat George Ploscaru doua inele cu diamante in valoare de 5 milioane de euro

Sentinţa prin care George Ploscaru a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru „jaful secolului“, comis în 30 decembrie 2016, la Paris, scoate la iveală modul în care românul a furat două inele cu diamante şi două diamante estimate la peste cinci milioane de euro.

Condamnat în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti la 12 ani de închisoare, Gheorghe Ploscaru, a primit în final opt ani de închisoare pentru „jaful secolului”, comis în decembrie 2016, în Paris. Sentinţa scoate la iveală că totul a fost pus în cele mai mici detalii, jaful fiind orchestrat de un sârb supranumit „Diamant”. Acesta a jucat rolul unui Italian, Jacobo, interesat să cumpere de la o bijuterie elveţiană mai multe inele şi diamante.

După ce „Jacobo” şi reprezentantul bijuteriei elveţiene s-au înţeles asupra tranzacţiei, a intrat în scenă George Ploscaru. Jucând rolul unui israelian „Mizrahi”, specialist în verificarea pietrelor preţioase, George Ploscaru s-a prezentat la punctul de lucru al bijuteriei elveţiene din Paris şi a reuşit să schimbe diamantele cu pietre de pe stradă. Cu ocazia anchetei, Ploscaru a povestit cum a comis jaful de cinci milioane de euro.

citeste mai mult