test

Centrul Academic WPK Central European Cancer Center organizează la Iași seminarul gratuit pentru pacienții oncologici “Metode inovatoare de diagnosticare și tratare a cancerului în 2019”

Centrul Academic WPK Central European Cancer Center organizează la Iași seminarul gratuit pentru pacienții oncologici “Metode inovatoare de diagnosticare și tratare a cancerului în 2019”

Centrul Academic WPK Central European Cancer Center al Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, organizează la Iași, pe data de 8 noiembrie 2019, un seminar gratuit dedicat pacienților oncologici, cu tema “Metode inovatoare de diagnosticare și tratare a cancerului în 2019”. Medici reputați din Viena alături de specialiști din țară vor prezenta participanților noutățile de ultimă oră în tratamentul afecțiunilor oncologice și vor răspunde întrebărilor acestora. Evenimentul se va desfășura la Palas Mall Iași, Sala Vivaldi, între orele 09:30 – 13:30.

Printre temele abordate în cadrul seminarului vor fi: factorii de risc și depistarea timpurie a cancerului prin endoscopie, diagnosticul radiologic și tratamentul chirurgical al cancerului colorectal și inovații în metodele de tratament al cancerului, printre care noul tratament personalizat – radioterapia stereotactică (SART), un tip avansat de radioterapie, care oferă un grad ridicat de precizie, siguranță și eficiență. De asemenea, participanții pot afla de la reprezentanți ai spitalului WPK detalii atât despre tratamentele și investigațiile de ultimă generație disponibile la Viena, cât și despre asistența oferită de către departamentul de pacienți internaționali pentru accesarea facilă a acestor servicii medicale.

Ema Hafner

“Ne bucurăm să revenim la Iași pentru al doilea an consecutiv. Prin seminariile pe care le organizăm periodic în România, scopul nostru este să oferim bolnavilor de cancer cele mai recente noutăți privind posibilitățile de tratament pentru afecțiunile lor și să încercăm să îi îndrumăm atunci când nu găsesc o soluție medicală în țara lor. Medicina austriacă se distinge printr-o școală medicală de renume și prin servicii la standarde de top. În cadrul Wiener Privatklinik implementăm un management de îngrijire ce îmbină competența profesională, tehnologia de ultimă generație și empatia față de pacient”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Seminarul va fi prezidat de Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, specialist în oncologie medicală, imunoterapie și tratamentul personalizat al cancerului, Medic Coordonator al WPK Central European Cancer Center, Președinte al Diviziei Clinice de Oncologie, Departamentul de Medicină, Universitatea de Medicină din Viena și Președinte în cadrul Grupul Oncologic de Cooperare pentru Europa Centrală și de Est.

Speakeri în cadrul evenimentului vor fi:

  • Prof. Univ. Dr. Wolfgang Sieghart – medic specialist în gastroenterologie și medicină internă;
  • Prof. Univ. Dr. Johannes Sailer – medic specialist în radiologie intervențională și microterapie;
  • Prof. Univ. Dr. Harald Rosen – medic specialist în chirurgie generală;
  • Prof. Univ. Dr. Gabriel Kacso – medic primar specialist în radioterapie și oncologie medicală.

Cele mai recente statistici Globocan arată că în România, în anul 2018, s-au înregistrat aproximativ 84.000 de cazuri noi de cancer, în timp ce peste 50.000 de pacienți români îşi pierd viaţa anual din cauza afecțiunilor oncologice. Cea mai mare incidență în țara noastră o au: cancerul de plămâni (13,6%), urmat de cancerul colorectal (13,3%) şi de cancerul de sân (11,5%). Următoarele cancere, ca frecvență, sunt cancerul de prostată (7,2%), cancerul de vezică urinară (4,7%), cancerul de stomac (4,4%), cancerul de ficat (4,3%), cancerul de col uterin (4,1%), cancerul de pancreas (3,8%) şi cancerul de uter (3%).

În primul semestru al anului 2019, Wiener Privatklinik a oferit servicii medicale unui număr de 550 de pacienți români, în creștere cu 48% față de aceeași perioadă a anului trecut, românii reprezentând 28% din totalul pacienţilor străini ai centrului medical. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt pacienți oncologici, care se adresează spitalului WPK datorită tehnicilor avansate de diagnostic, tratamentelor de ultimă generație, precum imunoterapia și terapia personalizată țintită și pentru expertiza medicilor austrieci.

Centrul Academic WPK Central European Cancer Center este primul centru privat de diagnostic și tratament oncologic din Europa Centrală și de Est care oferă un nivel de complexitate medicală la nivelul clinicilor universitare de top. Aici este practicată medicina modernă bazată pe dovezi, de către o echipă interdisciplinară de experți de înaltă clasă în discipline de la diagnoză, incluzând specialiști în CT, RMN și PET-CT, patologie moleculară și radiologie intervențională, la specialiști în oncologie medicală și chirurgie oncologică. Pacientul are acces la servicii integrate în spectrul oncologic – de la evaluarea riscului de cancer, identificarea timpurie, diagnosticare și tratament, până la asistență medicală ulterioară, în cazurile complexe deciziile terapeutice fiind luate în cadrul unei comisii oncologice interdisciplinare. De asemenea, persoanele care au primit diagnosticul de cancer pot beneficia de o a doua opinie medicală (second opinion) cu privire la diagnostic și tratament din partea unui grup de medici cu înaltă specializare și reputație internațională.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați austrieci, care aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, peste 4000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, circa 28% dintre aceștia fiind români.

Pentru mai multe informații: 

Sânziana Candrea

sanziana.candrea@pi2.ro