Fiica lui Dan Voiculescu, urmărită penal

Fiica lui Dan Voiculescu, urmărită penal

Se clatină imperiul mediatic al omului de afaceri Dan Voiculescu. Numele fondatorului Partidului Conservator (PC) şi al trustului media Antena Tv Group (din care fac parte televiziunile Antena 1, Antena 2) este implicat într-un dosar de şantaj. Mai exact, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, este urmărită penal pentru complicitate la şantaj. Procurorii îl acuză pe Sorin Alexandrescu, subordonat al Cameliei Voiculescu, de şantaj, după ce acesta l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS să semneze un contract prestabilit, ameninţându-l că, în caz contrar, va declanşa o campanie mass-media împotriva sa şi vor da publicităţii date potenţial compromiţătoare.
sorin-alexandrescu-2Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că dacă nu încheie actul va fi făcută o anchetă jurnalistică în care se va arăta că în 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obţină drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.
Procurorii au arătat că Sorin Alexandrescu urmărea să-l determine pe Ioan Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani, însă, în final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord şi cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani, promiţând în schimb să nu mai publice informaţiile legate de contractul dintre RCS&DS şi firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.
Din stenogramele interceptărilor telefonice, aflate la dosar, rezultă că Alexandrescu a vorbit despre acest subiect cu Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu.
Într-o convorbire telefonică, Camelia Voiculescu i-a atras atenţia lui Alexandrescu să aibă grijă: “Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre’ să ai super grijă, te rog!? Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia.”

dan_voiculescu“Luptaţi cu mine, nu cu copiii mei”

Dan Voiculescu a comentat joi, 10 iulie, într-o postare pe blogul său, că fiica sa Camelia a fost chemată la Direcţia Naţinală Anticorupţie (DNA) la un an de la suspendarea lui Traian Basescu.
Dan Voiculescu susţine că faptul că este un joc politic. “Ştie o ţară întreagă că eu sunt miza reală pentru Traian Băsescu. Şi nu de ieri, de astăzi, ci de 8 ani, de când nu am vrut să îi subordonez trustul de presă pe care l-am fondat. În consecinţă, solicit celor care vor să se răzbune pentru o suspendare confirmată democratic prin votul a 87% dintre românii care s-au prezentat la vot, să aibă curajul de a se lupta cu mine, nu cu copiii mei”, a scris Voiculescu pe blogul său.
Acesta a adăugat: “Dragii mei adversari, ştiu că legalitatea este ultima voastră grijă, aşa că nu mai pierdeţi vremea, nu o mai luaţi pe ocolite! Ştiţi cum mă numesc, nu mai lucraţi prin interpuşi! O ţară întreagă v-a înţeles deja intenţiile. Aşadar, atacaţi-mă direct! înteleg că, dacă Basescu a fost suspendat, Voiculescu trebuie anchetat! Dar măcar luptaţi deschis, nu hărţuiti copiii!”.

Şeful trustului Intact, Sorin Alexandrescu, după gratii