Esti un tanar din Bucuresti? Poti beneficia de granturi de 25.000 de euro si cursuri gratuite printr-un proiect european. Afla conditiile

Esti un tanar din Bucuresti? Poti beneficia de granturi de 25.000 de euro si cursuri gratuite printr-un proiect european. Afla conditiile

Prin intermediul proiectului „Energie vie pentru tineri NEETs”, ID 150591, derulat de catre Euro Jobs SRL si Formenerg SA se finanteaza proiecte in valoare de 25.000 de euro. Este vorba despre linia de finantare Viitor pentru Tineri NEETs II, din cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, implementat de Ministerul Fondurilor Europene.

Conditii de participare

Pentru a fi eligibila in grupul tinta, o persoana trebuie sa indeplineasca conditiile:

  • Sa fie tanar cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani, care NU este angajat si care NU urmeaza nicio forma de educatie sau formare;
  • Sa fie inregistrat si profilat de SPO (Serviciul Public de Ocupare – Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca)
  • Sa aiba domiciliul sau resedinta (viza de flotant) in Regiunea Bucuresti – Ilfov.

GRANTURI DE 25.000 euro

56 de PERSOANE vor participa la cursul GRATUIT de „Competente antreprenoriale”, cu o durata de 40 de ore, pentru care se solicita studii de minim 10 clase. Tinerii trebuie sa fie inregistrati de catre Serviciul Public de Ocupare si profilati in categoria A – „USOR OCUPABILI”.

Participantii vor avea posibilitatea sa depuna planuri de afaceri dupa finalizarea cursurilor, iar in urma activitatii de jurizare, 4 planuri de afaceri vor primi finantare de 25.000 de euro.

 

CURSURI DE CALIFICARE SI SUBVENTIE DE 1080 lei

Tinerii NEETs care vor fi incadrati in una din urmatoarele categorii, din punct de vedere al ocupabilitatii: Nivelul B – „mediu ocupabil”; Nivelul C – „greu ocupabil”; Nivelul D – „foarte greu ocupabil” vor participa la urmatoarele cursuri de calificare:

  • Lucrator in comert (durata 360 ore; minim 8 clase);
  • Manichiura (durata 360 ore; minim 8 clase);
  • Agent de securitate (durata 360 ore; minim 10 clase).

Pentru participantii (126 de persoane) la cursurile de calificare, se acorda o subventie in valoare de 1080 lei. Un cursant poate participa doar la un singur program de formare.

 

Formare GRATUITA in „Competente digitale”

  • 182 persoane vor beneficia de o certificare in Competente digitale – curs de perfectionare cu o durata de 40 ore.

 

Angajarea unui numar de minim 162 persoane

Toate persoanele din grupul tinta vor beneficia de servicii specializate de mediere a muncii, lucru care se va concretiza prin reducerea somajului in randul tinerilor prin angajarea unui numar de minim 162 persoane.

Afla mai multe informatii:

Expert grup tinta, Moisescu Angelica, 0771 428 144, angelica_moisescu@yahoo.com