test

Emma Răducanu: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre tenismena cu tată român

Emma Răducanu: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre tenismena cu tată român

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021 şi a devenit prima jucătoare de tenis care ajunge în ultimul act al unui turneu de Grand Slam la care a pornit din calificări. Tenismena engleză cu origini româneşti va juca sâmbătă cu o altă adolescentă, Leylah Fernandez.

1. S-a născut pe 13 noiembrie 2002, în Toronto Canada). La vârsta de doi ani părinţii ei, Ian (românul Ioan) şi mama Renne, de origine chineză, s-au mutat în Marea Britanie. Despre ambii se ştie că lucrează în domeniul finanţelor, scrie ziare.com

2. Emma a făcut tot felul de sporturi, fiind atrasă îndeosebi de motorsport. De la 5 la 8 ani a făcut karting şi motorcross.

3. Emma ştie să vorbească “destul de bine “limba mamei ei, mandarina, şi ştie câteva cuvinte în română. Ea i-a răspuns unui fan în română la US Open: Mulţumesc! Ea a declarat că îşi viztează bunica de la Bucureşti – pe mamaie – şi că iubeşte mâncare de aici.

4. Emma şi-a luat examenele la matematică şi la economie cu nota maxima, adică A. A studiat la o şcoală prestigioasă Newstead Wood School din Orpington. Tenisul l-a învăţat în cartier, la Bromley. Tatăl ei este cel care a dus-o la tenis.

Citeste mai mult: adev.ro/qz9i8f

sursa foto: digisport.ro