Dan Diaconescu le cere milioane de euro dezertorilor din PP-DD

Dan Diaconescu le cere milioane de euro dezertorilor din PP-DD

Partidul fondat de realizatorul tv, Dan Diaconescu, riscă să rămână fără parlamentari. Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) a fost victima racolărilor agresive conduse după alegeri de Partidul Social-Democrat (PSD) şi de Partidul Conservator (PC). În doar 10 luni, s-au înregistrat 27 de plecări din PP-DD, formaţiunea având în prezent 41 de parlamentari, faţă de 68, câţi au fost aleşi în 2012. Pentru a stopa fenomenul migraţiei, Dan Diaconescu a anunţat că va cere în instanţă câte două milioane de euro de la fiecare parlamentar care a părăsit sau a fost exclus din partid.

Dan Diaconescu, fondatorul PP-DD, a informat luni, 14 octombrie, că îi dă în judecată pe cei 27 de parlamentari care au plecat din partid, solicitându-le daune de 2 milioane de euro de persoană, conform unei clauze semnate înaintea campaniei electorale.
Totodată, Diaconescu a găsit o soluţie şi în cazul în care cei vizaţi nu ar dispune de suma necesară. “Pe de altă parte, fiindcă vorbim de bani, sunt sigur că au giranţi puternici. Nici nu mă gândesc că domnul Ponta (Victor Ponta, preşedintele PSD- n.r.), domnul Voiculescu (Dan Voiculescu, preşedintele fondator PC – n.r.) nu vor plăti aceste sume şi, ca orice antrenor care îşi ia în echipă jucători mai valoroşi, nu cred că nu vor avea bani să plătească transferurile. Mă gândesc că au 10-20 milioane de euro să plătească partidului nostru“, a mai spus Diaconescu.
Banii care vor fi strânşi din această acţiune judecătorească, dacă aceştia vor fi achitaţi, vor fi împărţiţi în mod egal membrilor partidului, a informat Dan Diaconescu.
Totodată, liderii PP-DD au menţionat că vor sesiza şi Direcţia Naţională Anticorupţie şi Agenţia Naţională de Integritate în ce priveşte zvonurile legate de sumele mari de bani primite de unii parlamentari care au părăsit PP-DD.
“Aşa cum mulţi dintre dumneavoastră aţi scris sau aţi văzut, s-au vehiculat anumite sume de bani date ca prime de instalare, anumite contracte cu statul, anumite funcţii. Este vorba, de fapt, despre o faptă de corupţie, care trebuie pedepsită. Din informaţiile pe care le avem, în cazul anumitor parlamentari există indicii că s-au încălcat diverse prevederi“, a declarat liderul deputaţilor PP-DD, Daniel Fenechiu.

Mulţi au fost, puţini au rămas

Peste 20 de parlamentari au părăsit PP-DD, formaţiunea numărând în prezent 41 de parlamentari, faţă de 68, câţi au fost aleşi în 2012. Dintre aceştia, şapte au ales să treacă la independenţi, 11 au decis să plece la PSD-UNPR, cinci la PC şi doi PNL.
“O parte dintre senatori au plecat pentru bani”, a declarat liderul senatorilor PP-DD, Haralambie Vochiţoiu.
Vochiţoiu a dat exemplul senatorului Iulian Cristache, care a recunoscut că i s-au promis 120.000 de euro în schimbul plecării din PP-DD: “Nu ştiu dacă i-a numărat deja sau urmează să-i primească, dânsul mi-a recunoscut că ar fi scris o sumă pe care urmează să o ia”.
Iulian Cristache este senator de Argeş care a părăsit recent PP-DD pentru Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).

Dan Diaconescu, candidat la europarlamentare şi prezidenţiale

Secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a anunţat, că fondatorul partidului, Dan Diaconescu, va ocupa primul loc pe lista formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din 2014 şi, cu siguranţă, va candida şi la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Liviu Neagu a susţinut că PP-DD ar putea obţine 20% din voturile pentru Parlamentul European.
“Următorul test electoral va fi campania pentru europarlamentare, urmată de finala pentru prezidenţiale, la care, cu siguranţă, va participa Dan Diaconescu. Se conturează, încet-încet, şi o listă a PP-DD pentru Parlamentul European, evident că lista îl va avea în frunte pe Dan Diaconescu, iar pe locurile următoare, preşedintele partidului, Simona Man, prim-vicepreşedintele Diana Voiculescu, eu, Liviu Neagu, în calitate de secretar general, şi ceilalţi colegi din Biroul Naţional de Coordonare. Sunt convins că vom obţine 20% la alegerile europarlamentare“, a spus Neagu.