test

Cum să-ți dai seama dacă un diamant este real sau fals

Cum să-ți dai seama dacă un diamant este real sau fals

Cum poți verifica dacă un diamant este autentic? Există o mulțime de pietre naturale cu o asemănare puternică cu diamantele, cum ar fi topazul alb, safirul alb și zirconiul alb. Dacă sunteți în posesia unui inel cu diamant și vă îndoiți de autenticitatea acestuia, atunci este recomandat să cereți sfatul unui bijutier. Dar dacă vă grăbiți, există câteva teste simple. Le puteți folosi acasă pentru a vă da seama dacă piatra  este cea adevărată sau un fals.

Montarea diamantelor poate ascunde eventualele fisuri și cioburi. Poate, de asemenea, reflecta lumina în diamant, făcând dificilă evaluarea culorii sau clarității, cu excepția bijutierilor de renume. Dacă intenționați să achiziționați un diamant montat, ar fi bine să cereți bijutierului să îndepărteze mai întâi piatra, pentru a o putea inspecta.

Testul este o modalitate rapidă și ușoară de a determina dacă diamantul este real sau nu. Puneți piatra în fața gurii și aburiți-o cu respirația. Dacă se limpezește după o secundă sau două, atunci este real. Dacă karatul rămâne încețoșat timp de trei secunde sau mai mult, atunci aveți în față un fals.

Motivul este că aceste pietre pretioase dispersează instantaneu căldura, ceea ce face imposibilă aburirea. Înainte de a încerca acest test, asigurați-vă că diamantul dumneavoastră este curat, fără prezența vreunui ulei.

Aceasta este probabil una dintre cele mai ușoare modalități de a determina dacă un diamant este real sau nu, însă nu este concludentă. Luați un pahar plin cu apă și pur și simplu aruncați diamantul dumneavoastră în pahar.

Dacă diamantul este real, acesta va cădea pe fundul paharului datorită densității mari a pietrei. Dacă este un fals, va pluti la suprafața apei. Din nefericire, nu toate diamantele false plutesc în apă.

Folosind o lupă, țineți în mână diamantul și căutați imperfecțiuni în interiorul pietrei. Dacă nu reușești să găsești niciuna, atunci cel mai probabil este fals. Majoritatea diamantelor reale vor avea defecte, care sunt denumite incluziuni.

Deși există diamante fără cusur, acestea sunt fie foarte scumpe, fie create în laborator. Acestea fiind spuse, nu aruncați piatra după aceasta, deoarece s-ar putea să aveți un diamant fără cusur, foarte valoros, în mâinile dumneavoastră.

citeste mai mult

Photo by Edgar Soto on Unsplash