Cum să cureți suprafețele dificile cu ajutorul detergenților ecologici
Casa ta are nevoie de întreținere adecvată, iar curățenia generală ar trebui realizată odată pe săptămână. Unele suprafețe necesită, însă, o atenție deosebită din diferite motive. Poate fi vorba despre suprafețe atacate predominant de calcar sau pur și simplu de acele mese sau podele mai pretențioase ce trebuie tratate cu grijă.
De cele mai multe ori, detergenții profesionali nu se găsesc la costuri reduse, iar asta poate fi cu atât mai supărător atunci când descoperi faptul că acei compuși chimici din compoziția lor pot fi dăunători pentru tine și restul familiei. Cea mai simplă variantă este să te îndrepți spre puterea de igienizare a detergenților făcuți în casă. În acest fel vei economisi sume considerabile și vei fi sigur că sănătatea nu îți este pusă în pericol.
Iată cât de simplu poți curăța de fapt suprafețele dificile cu ajutorul detergenților ecologici făcuți în casă
Bicarbonatul de sodiu
Suprafețele metalice, din inox sau aluminiu, cele din baie sau bucătărie, au nevoie de obicei de curățare prin utilizarea unor substanțe anticorozive, care să îndepărteze totuși murdăria. Depunerile de calcar, săpun sau grăsime sunt inamicii numărul unu al acestor suprafețe. Deși este recomandată în continuare dezinfectarea adecvată a acestor suprafețe, curățarea lor poate fi realizată și cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.
Făcând o soluție din bicarbonat și apă sau zeamă de lămâie, poți curăța aceste suprafețe cu ușurință. Indicat este ca această soluție să fie lăsată câteva minute să acționeze înainte de a îndepărta definitiv murdăria.
Oțetul
Igienizarea sustenabilă a casei nu trebuie să te coste o avere. Oțetul este unul din cei mai ieftini antibacterieni existenți pe piață. Dacă vrei să îndepărtezi mucegaiul format pe alocuri în casă poți opta pentru un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet, astfel încât să îmbini abrazivitatea bicarbonatului cu puterea antibacteriană a oțetului. Aplică pasta formată pe suprafața ce se dorește a fi curățată și freacă insistent.
Nu doar că vei obține rezultate în mod rapid și eficient, dar acestea vor fi și de durată. De asemenea, oțetul va îndepărta mirosurile neplăcute din casa. Spre, exemplu, dacă în frigider persistă un miros deranjant, aplică pe o dischetă de vată o cantitate considerabilă de oțet și las-o în frigider peste noapte. Efectul este garantat!
Lămâie și ulei de măsline
În cazul curățării podelelor, lucrurile stau puțin diferit. Dacă pentru celelalte suprafețe, detergenții obișnuiți pot îndepărta deficitar murdăria, detergenții pentru podele pot lăsa și urme neplăcute. Parchetul este, de regulă, cel mai afectat. Pentru diversele modele de parchet stratificat de la Valprestparchet.ro, spre exemplu, detergentul obișnuit îl poate face lipicios sau lasă vizibile dârele mopului.
Poți folosi în schimb o soluție din zeamă de lămâie, a cărei aciditate va dizolva petele, dar și ulei de măsline, care va hidrata lemn așa cum se cuvine. Cantitățile mari de apă sunt contraindicate în cazul parchetului, deoarece îl va deforma în timp, dar poți adăuga cu încredere câteva picături de ulei esențial cu aroma preferată pentru un plus de prospețime.
Așadar, a curăța casa în manieră ecologică nu trebuie să fie nici costisitor și nici dificil în cazul suprafețelor mai pretențioase. Tot ce trebuie să faci este să alegi alimentele potrivite din bucătăria ta, iar în combinațiile corecte, acestea vor fi ajutorul tău de nădejde în ziua de curățenie generală.
Sursa: pexels.com