test

Coronavirus. Cum să cureți și să dezinfectezi corect locuința

Coronavirus. Cum să cureți și să dezinfectezi corect locuința

Noul coronavirus care provoacă COVID-19 este o nouă infecție virală din categoria coronavirusurilor, care nu era identificată anterior.

Virusul care cauzează infecția cu COVID-19 nu este același cu coronavirusurile care circulă în mod comun în populație (Coronavirusurile comunitare), care cauzează boli ușoare ca răceala.

Deși încă nu este sigur cât timp supraviețui virusul care cauzează COVID-19 pe suprafețe, Organizația Mondială a Sănătății sugerează că acesta pare să se comporte ca și celelalte tipuri de coronavirus. Studiile făcute pe acestea sugerează că pot persista pe suprafețe între câteva ore și câteva zile (informație susținută și de datele preliminare despre noul coronavirus). Acest timp poate varia în funcție de condiții (ex. tipul de suprafață, temperatura sau umiditatea din mediu).

Dacă considerați că o suprafață ar putea fi infectată, curățați-o cu un dezinfectant pentru a omorî virusul și pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei din jur. Curățați-vă apoi mainile cu o soluție pe bază de alcool sau spălați-vă pe mâini cu apă și săpun. Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura, ne sfătuiesc specialiștii, conform noii platforme cemafac.ro, de către Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi organizaţia neguvernamentală Code for Romania.

Sfaturi pentru dezinfectare
Curăță și dezinfectează frecvent suprafețele pe care le atingi cu dezinfectați pe bază de alcool sau clor. Acestea includ mese, clanțe, întrerupătoare de lumină, blaturi de bucătărie, mânere, birouri, telefoane, tastaturi, toalete, robinete și chiuvete.

Dacă suprafețele sunt și murdare – folosește detergent sau săpun înainte de dezinfectare.
Opțiunile includ:

Diluarea înălbitorului (clorului) casnic.

citeste mai mult