Consilier prezidenţial, despre aducerea lui Omar Hayssam: “Mulţi nu vor mai dormi liniştiţi”

Consilier prezidenţial, despre aducerea lui Omar Hayssam: “Mulţi nu vor mai dormi liniştiţi”

Aducerea în ţară a teroristului sirian Omar Hayssam ar putea tulbura apele în viaţa politică. Este cunocut faptul că omul de afaceri avea legături la nivel înalt cu lumea politicâ, acesta fiind la un pas să candideze la alegerile parlamentare în 2004 din partea Partidului Social-Democrat.
Consilierul prezidenţial pentru afaceri strategice şi securitate internaţională, Iulian Chifu, a precizat, referitor la cazul Omar Hayssam, că un “un stat serios îşi aduce acasă toţi infractorii condamnaţi”. “Un stat serios îşi aduce acasă pe toţi condamnaţii fugiţi… ca să închidem şi tema Omar Hayssam. Mulţi nu vor mai dormi liniştiţi….”, a comentat pe Facebook consilierul prezidenţial referitor la aducerea în ţară a lui Hayssam.

Ion Iliescu: “Fiecare răspunde pentru faptele sale”

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat că este foarte bine că Omar Hayssam a fost adus în ţară pentru că fiecare om răspunde pentru faptele sale şi justiţia trebuie să-şi facă datoria.
Ion Iliescu a negat informaţiile potrivit cărora PSD ar fi avut legături cu Omar Hayssam.
“E foarte bine, ca justiţia să poată să-şi facă datoria. Ce să am eu legături? El făcea parte din grupul oamenilor de afaceri şi când erau anumite acţiuni eram invitat. Fiecare răspunde faptele sale, justiţia va judeca”, a spus Ion Iliescu.
Fostul preşedinte a comentat şi afirmaţiile lui Iulian Chifu, spunând că dacă Omar Hayssam a avut complici, atunci aceştia ar avea motive să se teamă.”Dacă a avut legături cu careva, este posibil. Dar nu pot eu aprecia”, a mai spus Iliescu.
Omar Hayssam a fost un membru PSD din 1994 până în 2005, când a fost exclus de filiala Bucureşti.

Blaga: “Reţinerea lui Hayssam, un succes”

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, că reţinerea lui Omar Hayssam este indiscutabil un succes important al statului român, precizând că aducerea în ţară a acestuia “s-a întâmplat datorită eforturilor făcute de preşedintele României, de instituţiile statului”.
El a adăugat că trebuie să se lămurească modul în care Hayssam a ieşit din închisoare, din ţară, adăugând că el ştie şi crede că în versiunea oficială. “Va trebui pentru totdeauna să se lămurească modul cum a ieşit din închisoare, dacă a fost sau nu bolnav, cum a plecat din ţară. Ştiu versiunea oficială, cred în ea, dar nu ar mai trebui să se întâmple astfel de lucruri”, a mai spus Vasile Baga.