test

Care sunt cei mai buni voleibaliști din lume? Topul celor mai valoroși jucători

Care sunt cei mai buni voleibaliști din lume? Topul celor mai valoroși jucători

Nu e deloc ușor să te decizi atunci când vine vorba de cei mai buni voleibaliști din lume. Nu este ca la fotbal, unde avem o situație clară: Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt cei mai buni.

 

În volei sunt cel puțin 20 de jucători care se pot încadra la titlul de cel mai bun voleibalist din lume. Atunci când faci o evaluare trebuie luată în considerare performanța obținută de ei pe parcursul anilor. Orice listă este subiectivă, trebuie să reții asta. Aici găsești cotele pentru competițiile de volei de la Sportingbet.ro dacă ești un pasionat al voleiului.

 

Iată o listă cu patru dintre cei mai buni fotbaliști din lumea voleiului la ora actuală

 

Karch Kiraly

 

Karch Kiraly este un jucător de volei profesionist, antrenor și comentator american. Este unul dintre cei mai populari jucători de volei din lume și are în palmaresul său o multitudine de recorduri doborâte.

Este și principalul antrenor al naționalei SUA de volei feminin. Kiraly a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, medalia de bronz la Rio de Janeiro, o medalie de aur la Los Angeles 1984 și aur din nou la 1996 Atlanta.

 

Wilfredo Leon

 

Wilfredo Leon este un jucător cubanez cu cetățenie poloneză. El a jucat pentru Cuba până în 2012, atunci când s-a hotărât să părăsească țara și să nu mai joace pentru echipa națională. Avea o logodnică poloneză așa că a obținut cetățenia poloneză. Între 2014 și 2018 a jucat la unul dintre cele mai bune cluburi din lume, Zenit Kazan, unde a câștigat de patru ori Champions League, FIVB Club World Cup de patru ori, Cupa Rusiei de patru ori, Campionatul Rusiei de patru ori și SuperCupa Rusiei tot de patru ori.

 

Giba

 

Giba este un voleibalist profesionist din Brazilia unde joacă pe postul de lovitor exterior în club. În prezent, este un jucător retras, jucând în trecut și la naționala Brazilei.

Există diverse recorduri depășite de el în din cariera sa. Iată câteva: aur la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, argint la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

El este câștigătorul a 8 Campionate din America de Sud, 3 Cupe ale Americii, 8 titluri Ligii Mondiale, 3 Cupe Mari Campioni Mondiali, 3 Campionate Mondiale, fiind parte din echipa națională a Braziliei.

 

Jennia Grebennikov

 

Să joci libero este un lucru greu. Nu obții puncte, așa că nu este atât de evident să te plasezi în clasamentul celor mai buni jucători de volei. Dar toți cei care se uită la volei știu că Jennia merită să se afle pe lista celor mai buni. Jenia Grebennikov este un maestru al apărării. Poziționarea sa este impecabilă. și face apărarea clubului său de nepenetrat. Este greu să găsești un alt libero care să joace la un nivel atât de înalt aproape toată cariera. Jenia a câștigat de două ori Campionatul Mondial al Cluburilor FIVB, Liga Campionilor CEV de 3 ori cu Lube Civitanova, Campionatul European CEV, Liga Mondială FIVB. În timpul turneelor mari, a câștigat de 10 ori premiul pentru cel mai bun jucător libero.

Așadar, aceștia sunt doar patru dintre cei mai mari voleibaliști ai lumii, topul fiind cu siguranță unul subiectiv.

sursă foto: unsplash.com