test

Remedii la îndemână pentru un somn de calitate

Remedii la îndemână pentru un somn de calitate

Odihna este foarte importantă pentru concentrarea noastră și pentru a da randament pe întreaga zi. Se știe că un somn bun trebuie să dureze cel puțin șapte ore. Conform celor mai noi studii, se pare că cea mai frecventă cauză a somnolenței diurne este lipsa cronică a somnului, aceasta fiind o problemă cu prevalență în rândul populației tinere.

Obiceiul tinerilor de a sta mult în fața calculatorului, a televizorului sau a telefonului, poate scădea calitatea somnului și poate crește nivelul de stres.

Însă oboseală nu este cauzată întotdeauna de nesomn, ci poate avea și patologii care nu țin neapărat de calitatea somnului. Unele afecțiuni pot fi cauza stărilor de oboseală și somnolență, pentru că dau insomnii, la fel și unele medicamente. De asemenea, în ultima perioadă s-a demonstrat că stresul ar fi una dintre cauzele insomniei.

Lipsa somnului poate influența viața de zi cu zi a fiecărei persoane. Fără ca persoana să realizeze schimbările prin care trece organismul, aceasta poate deveni mai vulnerabilă în fața virusurilor, din cauza scăderii imunității, poate avea stări anxioase și chiar de depresie, din cauza somnului insuficient.

Ce este melatonina și cum ne influențează nivelul acesteia viața

Substanța răspunzătoare de un somn odihnitor se numește melatonină. Aceasta este secretată noaptea, de către glanda pineală, și mai este cunoscută și ca „hormonul întunericului”. Nivelul acesteia începe să crească odată cu lăsarea serii, datorită unor receptori de la nivelul retinei. Persoanele care au un nivel scăzut de melatonină nu pot adormi profund și se trezesc de mai multe ori pe parcursul nopții.

Atunci când există un nivel scăzut de melatonină în corp apar și dereglările de somn, se dezvoltă insomniile și stările de stres. Astfel, din cauza lipsei de odihnă, va fi afectată și starea de veghe din timpul zilei, îngreunând randamentul de zi cu zi. Din păcate, oboseala constantă, stresul zilnic, tulburările de concentrare și atenție pot avea un impact negativ asupra vieții noastre personale și profesionale. Drept urmare, trebuie să luăm din timp măsuri pentru a evita aceste situații.

Remedii pentru un somn odihnitor

    1. Adoptă o alimentație sănătoasă
    2. Renunță la cafea
    3. Fă zilnic exerciții fizice
    3. Hidratează-te corespunzător
    4. Evită să fii stresat
    5. Fă meditații
    6. Administrează doza optimă de melatonină, în fiecare zi

De ce să administrezi zilnic SomnControl

Naturalis SomnControl este un supliment alimentar pe bază de valeriană, magneziu, melatonină, L-Triptofan, mac-californian și vitamina B6, recomandat persoanelor care au dificultăți în a adormi, mai ales în perioadele de suprasolicitare, în urma unui efort fizic sau intelectual intens, precum și persoanelor care lucrează pe timp de noapte sau care se confruntă cu schimbari ale fusului orar.

Magneziul și vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea oboselii și extenuării. Melatonina din compoziție contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi și la atenuarea tulburărilor de somn.

Valeriana contribuie la o mai bună calitate a somnului și la reducerea stresului cauzat de un stil de viață solicitant. L-Triptofanul face parte din grupa aminoacizilor esențiali și este utilizat de creier împreună cu vitamina B6 și magneziul pentru a produce serotonină și melatonină.

Macul-californian, totodată, are efect sedativ, anxiolitic și analgezic, datorită acțiunii alcaloizilor din compoziția sa asupra receptorilor GABA, care sunt prezenți la nivelul creierului în special în neuronii intermediari inhibitori. Produsul se poate achiziționa din oricare farmacie Catena.

Sursa foto: Shutterstock